Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την απαγόρευση του ΚΚ Καζακστάν

Ερώτηση για την απαράδεκτη ενέργεια απαγόρευσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Καζακστάν

Την απαράδεκτη ενέργεια των αρχών του Καζακστάν να απαγορεύσουν το Κομμουνιστικό Κόμμα Καζακστάν, με το πρόσχημα ότι δεν συγκεντρώνει τον απαραίτητο αριθμό μελών, καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με Ερώτησή της στην ύπατη εκπρόσωπο για την εξωτερική πολιτική και άμυνα της ΕΕ. Η απόφαση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παλιότερες προσωρινές αποφάσεις αναστολής της λειτουργίας του ΚΚ Καζακστάν και συνδέεται με διώξεις, περιστολή του δικαιώματος στην απεργία, στις διαδηλώσεις, στην οργάνωση στα συνδικάτα.

Στην Ερώτηση, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Κώστας Παπαδάκης, τονίζει τα εξής: «Οι αρχές του Καζακστάν προχώρησαν πρόσφατα στην απαράδεκτη ενέργεια της απαγόρευσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Καζακστάν, με το πρόσχημα ότι δεν συγκεντρώνει τον απαραίτητο αριθμό μελών (38.000 αντί για 40.000 μέλη).

Τα τελευταία χρόνια, η δράση του ΚΚ Καζακστάν βρέθηκε αρκετές φορές στο στόχαστρο των αρχών της χώρας που του είχαν επιβάλει προσωρινές αποφάσεις αναστολής της λειτουργίας του, π.χ. όταν εκδήλωσε την αλληλεγγύη του στην απεργία των εργατών της πετρελαιοβιομηχανίας στην πόλη Ζαναοζέν, που με βίαιο κι αιματηρό τρόπο κατέστειλαν οι αρχές, αλλά και για την αντιπολιτευτική δράση του ενάντια στην κυβέρνηση του Καζακστάν το 2011-12.

Η νέα αυτή απόφαση, απαγορεύει τη δράση του ΚΚ Καζακστάν κι έχει στόχο να εμποδίσει την πολιτική δράση των κομμουνιστών, την κάθοδό τους στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, σε συνθήκες όπου οξύνεται η καπιταλιστική κρίση στο Καζακστάν κι αναμένεται να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η επίθεση στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα.

Η αντικομμουνιστική απόφαση συνδυάστηκε με την έγκριση νόμου "για τα συνδικάτα", με διώξεις, περιστολή του δικαιώματος στην απεργία, στις διαδηλώσεις, στην ίδια την οργάνωση στα συνδικάτα.

Πώς τοποθετείται η ύπατη εκπρόσωπος στην απόφαση των αρχών του Καζακστάν για απαγόρευση του ΚΚ Καζακστάν, όπως και στις διώξεις του δικαιώματος στη συνδικαλιστική οργάνωση, στις διαδηλώσεις, όπως στο δικαίωμα στην απεργία;»


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ