Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
Βουλευτικές εκλογές αύριο

Εκλογές για την ανάδειξη των 89 μελών του Κοινοβουλίου διεξάγονται αύριο στη Σιγκαπούρη της νοτιοανατολικής Ασίας, μία από τις μικρότερες σε έκταση χώρες του κόσμου αλλά και μία από τις χώρες που βρίσκονται ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας, συνθηκών δηλαδή ευνοϊκών για τη δράση και την κερδοφορία των μονοπωλίων. Η Σιγκαπούρη εκτείνεται σε μόλις 718 τ. χλμ. (η Ελλάδα έχει έκταση 132.000 τ. χλμ.) και σήμερα έχει πληθυσμό 5,5 εκατομμύρια.

Ο σημερινός πρωθυπουργός και ηγέτης του Κόμματος Λαϊκής Δράσης (ΡΑΡ), Λι Χσιε Λουνγκ, προετοιμάζει ήδη το δρόμο για τη διαδοχή του, εξαιτίας και προβλημάτων υγείας που έχει. Το ΡΑΡ πλειοψηφεί στη Βουλή από τη δεκαετία του 1960 και την πλήρη ανεξαρτητοποίηση της Σιγκαπούρης από τη Βρετανία.

Ο Λι Χσιε Λουνγκ είναι γιος του πρώτου Προέδρου της χώρας, Λι Κουάν Γιου, που πέθανε σε ηλικία 91 ετών την περασμένη άνοιξη. Οι πολιτικές ισορροπίες στη συγκεκριμένη χώρα αφορούν τα σχέδια μιας σειράς ισχυρών μονοπωλιακών ομίλων που εδρεύουν ή δραστηριοποιούνται τόσο στην ίδια τη Σιγκαπούρη όσο και γενικά στην ανερχόμενη γειτονιά της Ν/Α Ασίας, όπου ειδικά τα τελευταία χρόνια οξύνονται οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί. Στις βουλευτικές εκλογές του 2011 το ΡΑΡ είχε πάρει 60,14% και 81 έδρες. Τις υπόλοιπες έδρες κατέλαβε το Κόμμα Εργατών, που πήρε 12,82%.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ