Πέμπτη 10 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΝ - ΑΥΣΤΡΙΑ
Υπογραφή συμφωνιών με επίκεντρο την Ενέργεια

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.--

Ολοκληρώθηκε χτες, στο Ιράν, η τριήμερη επίσκεψη του Αυστριακού Προέδρου Χάιντς Φίσερ και 240μελούς αντιπροσωπείας Αυστριακών κυβερνητικών αξιωματούχων και εκπροσώπων αυστριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πετρελαίου και γενικότερα της Ενέργειας, της διαχείρισης νερού και άλλων φυσικών πόρων, της τεχνολογίας και της έρευνας.

Χτες, παρουσία των Προέδρων του Ιράν, Χασάν Ροχανί και Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, υπογράφηκαν οκτώ μνημόνια επιστημονικής και τεχνολογικής συνεργασίας μεταξύ εκπροσώπων του αυστριακού πανεπιστημίου Μοντάν και του Ιρανικού Πανεπιστημίου Πετρελαϊκής Τεχνολογίας, με στόχο την ενίσχυση της έρευνας και της παραγωγής Ενέργειας με βάση τους υδρογονάνθρακες, ενώ εξετάστηκαν τρόποι για αύξηση του διμερούς εμπορίου, που πέρσι ανήλθε στα 300.000.000 δολάρια, σε ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Κεντρική θέση στα μνημόνια συνεργασίας έχει η ανάπτυξη του κοιτάσματος Gachsaran της επαρχίας Μπογέρ-Αχμάντ.

Συμφωνία διμερούς περιβαλλοντικής συνεργασίας στον τομέα διαχείρισης υδάτινων πόρων και δασικής ανάπτυξης υπέγραψαν χτες ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Τζαβάντ Ζαρίφ και ο Αυστριακός υπουργός Γεωργίας, Δασών, Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Νερού, Αντρέ Ρουπρέχτερ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ