Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Ξεκίνησε το 1ο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ

ΒΛΑΔΙΒΟΣΤΟΚ.--

Το 1ο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ ολοκληρώνεται σήμερα στο Βλαδιβοστόκ της Ανατολικής Ρωσίας, αποτυπώνοντας την προσπάθεια του ρωσικού κεφαλαίου να εξασφαλίσει νέες επωφελείς επενδύσεις και συνεργασίες, αλλά και τις διεργασίες που δυναμώνουν στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού.

Στο Φόρουμ, που οργανώνει η ίδια η ρωσική κυβέρνηση, συμμετέχουν σύμφωνα με ρεπορτάζ σχεδόν 4.000 εκπρόσωποι επιχειρήσεων και κυβερνήσεων, ενώ στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκονται οι επιχειρηματικές προοπτικές και επιδιώξεις σε κλάδους όπως Ενέργεια, Ορυκτά, Μεταφορές κ.τλ.

Ειδικό ενδιαφέρον φέρεται να επιδεικνύει η Κίνα, της οποίας η αποστολή αποτελείται από δέκα υπουργούς, κυβερνήτες τεσσάρων επαρχιών που γειτονεύουν με τις αντίστοιχες ρωσικές περιοχές, αλλά και εκατοντάδες εκπροσώπους επιχειρήσεων, ανάμεσά τους κολοσσοί όπως η CNPC (ενέργεια) και η Huawei (νέες τεχνολογίες).

Ασιατικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι συνολικά αναμένεται να μπουν υπογραφές σε 72 συμφωνίες, τόσο για τη δρομολόγηση επιχειρηματικών συμπράξεων όσο και για την έναρξη επιστημονικών και τεχνικών μελετών που «ανιχνεύουν» τα περιθώρια κερδοφορίας για τα μονοπώλια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ