Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τα «παράλληλα προγράμματα»...

Στην προσπάθειά του να στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ το προεκλογικό του κόλπο, πως, ενώ έχει αναλάβει την υποχρέωση να εφαρμόσει το μνημόνιο, εντούτοις αυτός έχει έτοιμο «εναλλακτικό πρόγραμμα» που θα περιορίζει τις συνέπειες, καταφεύγει σε απίστευτες αλχημείες. Ετσι, για κάθε επώδυνο και αντιλαϊκό μέτρο που έχει δεσμευτεί, ισχυρίζεται ότι θα βρει «ισοδύναμα», που βέβαια δεν τα κατονομάζει. Ετσι, ενώ αποδέχτηκε τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις, υπόσχεται ότι δε θα την εφαρμόσει και δε θα τις μειώσει παραπέρα, γιατί και εδώ θα βρει ισοδύναμα. Καταργεί το ΕΚΑΣ στους χαμηλοσυνταξιούχους, μειώνει τις κατώτερες συντάξεις, αλλά και εδώ ψάχνει ισοδύναμα, με το δήθεν ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Αποδέχτηκε τις παραπέρα μειώσεις σε όλες τις συντάξεις μέσω της ενοποίησης των Ταμείων, αλλά και εδώ λέει ότι θα βρει λύσεις και αν δε γίνουν λάθη, μπορεί η ενοποίηση να γίνει χωρίς μείωση των συντάξεων.

... και η κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ

Οταν μάλιστα αποφασίζει να γίνει συγκεκριμένος τότε η κοροϊδία βγάζει μάτι. Ετσι στο ζήτημα των οικονομικών πόρων με τους οποίους σκέφτεται να αναζητήσει λύσεις στο Ασφαλιστικό βρήκε πραγματικό χρυσωρυχείο. Ανακάλυψε ότι από την αδήλωτη εργασία και την «πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας», «μπορεί να φέρει στα ταμεία των ασφαλιστικών ταμείων ποσά έως και 40 δισ. ευρώ ανά έτος»! Βέβαια, το γεγονός ότι οι συνολικές ασφαλιστικές εισφορές το χρόνο στο ασφαλιστικό σύστημα είναι 19 δισ. ευρώ φαίνεται δεν υπέπεσε στην προσοχή των οικονομολόγων και συντακτών του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς την παραμικρή στοιχειώδη σοβαρότητα, υπόσχεται στον κόσμο ότι θα εισπράξει από την αδήλωτη εργασία διπλάσια ποσά το χρόνο απ' αυτά που εισπράττονται μέχρι σήμερα! Αυτό είναι το «παράλληλο πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ και οι λύσεις που προτείνει, οι οποίες μάλλον βρίσκονται μόνο στο παράλληλο προπαγανδιστικό σύμπαν όπου πετάει.

Χρυσαυγίτικη «φιλανθρωπία»...

Με μια τσάντα τρόφιμα προσπαθεί η Χρυσή Αυγή να εξαπατήσει το φτωχό λαό και να επιδείξει τη «φιλανθρωπία» της μπροστά στις εκλογές. Μ' αυτό το σκοπό, την Τετάρτη οργάνωσε στα γραφεία της διανομή τροφίμων μόνο για Ελληνες, από εκείνες τις γνωστές που έκανε κατά κόρον στις φτωχογειτονιές της Αθήνας πριν προκύψουν τα γεγονότα με τη δολοφονία του Π. Φύσσα, τις επιθέσεις σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και τις συλλήψεις στελεχών της ηγεσίας της. Διαφημίζει, μάλιστα, ότι τα τρόφιμα που μοιράστηκαν ήταν προσφορά της Casa Pound, μιας φασιστικής οργάνωσης στην Ιταλία, με έδρα τη Ρώμη. Η συγκεκριμένη οργάνωση διακηρύττει ανάμεσα σε άλλα «ένα Εθνος», εθνικοποίηση των τραπεζών, προστατευτισμό στην Ευρώπη, νόμους κατά της μετανάστευσης και άλλα παρόμοια. Κανένας λαϊκός άνθρωπος να μην πέσει στην παγίδα της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης, που πάει με μια σακούλα τρόφιμα να κουκουλώσει το βρώμικο ρόλο της σε βάρος του λαού και του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Να προβληματιστεί όμως και για τα αιτήματα που προωθούν οι ομοϊδεάτες της σε άλλες χώρες και να καταλάβει ότι τα αιτήματα μερίδων της αστικής τάξης (προστατευτισμός, εθνικοποίηση τραπεζών) μπορεί να τα συναντήσει κανείς σε μια μεγάλη γκάμα αστικών κομμάτων, διαφόρων ιδεολογικών αποχρώσεων, όπως γίνεται και στην Ελλάδα...

Το παραμύθι...

Για ανάγκη αναθεώρησης του αντιλαϊκού «Καλλικράτη» έκανε λόγο, ξανά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, συναντώντας δημάρχους της Κρήτης. Συγκεκριμένα, τους είπε πως «βασικός πυρήνας της αντίληψης για τη μεγάλη και φιλόδοξη, όπως τη χαρακτήρισε, μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με την αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου του "Καλλικράτη", είναι να δοθεί η δυνατότητα των υπαρχόντων πόρων να κατευθυνθούν στους δήμους και οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια να έχουν τη δυνατότητα να κατανέμουν αυτούς τους πόρους όπως νομίζουν...».

Καλά όλα αυτά, αλλά ακριβώς αυτή η λογική, η λογική της λειτουργίας των δήμων με δικούς τους πόρους, είναι η γνωστή «οικονομική αυτοτέλεια» που στηρίζει ένθερμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Τι σημαίνει αυτό; Με δεδομένη την περικοπή πόρων, οι δήμοι επιβάλλουν περισσότερους φόρους για να μπορούν να έχουν έσοδα, ενώ την ίδια στιγμή, διάφορες υπηρεσίες και τομείς παραδίδονται σε επιχειρηματικά συμφέροντα, επειδή δεν μπορούν να συντηρηθούν από τα έσοδα. Εκτός όμως από αυτό, τους επτά αυτούς μήνες διακυβέρνησης της χώρας από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και τον ένα χρόνο διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ σε δήμους και περιφέρειες, τα λαϊκά στρώματα όχι μόνο δεν είδαν κάτι θετικό, αντίθετα είδαν νέα χαράτσια και τέλη, με πρόσχημα «την κακή οικονομική κατάσταση των δήμων». Οπως επίσης και την υποχρεωτική δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων, με πρώτη και καλύτερη την Περιφέρεια Αττικής που διοικεί ο ΣΥΡΙΖΑ, στερώντας μια σειρά έργα και υπηρεσίες χρήσιμες για τις λαϊκές - εργατικές οικογένειες...
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org