Σάββατο 5 Σεπτέμβρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες

Να δυναμώσουν την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες κάλεσε την εργατική τάξη και το λαό ο Γιώργος Πέρρος, με αφορμή τις νέες σοκαριστικές εικόνες των θαλασσοπνιγμένων προσφύγων.

Οπως είπε, «θέλουμε να εκφράσουμε την οργή μας γι' αυτό που συντελείται στις θάλασσες όπου άνθρωποι, οικογένειες ολόκληρες, παιδιά πνίγονται, δολοφονούνται. Εμείς θέλουμε να καταγγείλουμε την αδιαφορία. Η κυβέρνηση, παράγοντες κυβερνητικοί, περιφερειακοί και δημοτικοί άρχοντες, λένε λόγια συμπάθειας, χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, αλλά δεν κάνουν απολύτως τίποτα».

Κάλεσε την εργατική τάξη, τον ελληνικό λαό συνολικότερα, να καταλάβει ποιες είναι οι αιτίες που χιλιάδες άνθρωποι γίνονται πρόσφυγες και αυτές, όπως είπε, «δεν είναι άλλες από τους πολέμους που δημιουργούν οι ΗΠΑ, η ΕΕ, το ΝΑΤΟ και βεβαίως η φτώχεια, που είναι πάρα πολύ μεγάλη και αναγκάζει έναν κόσμο να φεύγει».

Σημείωσε επίσης: «Κατανοούμε τη δικαιολογημένη ανησυχία των κατοίκων των περιοχών που βρίσκονται οι πρόσφυγες, γιατί βλέπουν χιλιάδες ανθρώπινες ψυχές να μην έχουν να φάνε, να περπατάνε στους δρόμους, γιατί καταλαβαίνουν ότι δε φτάνουν οι δομές της δημόσιας Υγείας να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες καλά - καλά των Ελλήνων, πόσο μάλλον των προσφύγων.

Εμείς θέλουμε να δυναμώσει η πραγματική αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες, σε όλους αυτούς τους λαούς που διώχνονται από τις πατρίδες τους εξαιτίας των πολέμων, της φτώχειας και όλων των δεινών που δημιουργούν αυτές οι δυνάμεις». Τέλος, κατήγγειλε τις εγκληματικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων και των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και όλων εκείνων των κομμάτων, όπως το Ποτάμι, που στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ