Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Τρίωρη στάση εργασίας και παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση έκαναν χτες το πρωί οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, διεκδικώντας να δοθεί λύση σε οξυμένα προβλήματα. Ο Σύλλογος Εργαζομένων καταγγέλλει ότι στο νοσοκομείο η ανυπόφορη κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη, καθώς οι τεράστιες ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού προσωπικού και η στελέχωση κάτω από το όριο ασφαλείας μεγαλώνουν.

Απέναντι σ' αυτή την κατάσταση, η διοίκηση επιχειρεί με μετακινήσεις και μείωση του προσωπικού ανά βάρδια να κουκουλώσει τα κενά. Ομως, το πρόβλημα των ελλείψεων αφορά όλα τα τμήματα και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί χωρίς την άμεση πρόσληψη μόνιμων εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων, σημειώνει ο Σύλλογος.

«Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, κανείς δεν πρέπει να μένει αδιάφορος» συνεχίζει η ανακοίνωση. «Οι εργαζόμενοι ένα μόνο δρόμο έχουμε, της διεκδίκησης και του αγώνα. Καλούμε το λαό του Ρεθύμνου, τα εργατικά σωματεία, τους συλλόγους συνταξιούχων, τους λαϊκούς φορείς της περιοχής μας να σταθούν στο πλευρό μας. Να παλέψουν μαζί μας για:

Αμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Οχι στο νέο μνημόνιο-συμφωνία κυβέρνησης - ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ, ESM. Κατάργηση όλων των μνημονιακών και εφαρμοστικών νόμων. Να αποκατασταθούν όλες οι απώλειες που είχαμε (μισθολογικές, εργασιακές, ασφαλιστικές) με τα μνημόνια εργαζόμενοι και ασθενείς. Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους. Κατάργηση κάθε χαρατσιού στην Υγεία. Εκτακτη χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων θα δώσει όλες του τις δυνάμεις, ώστε η υπόθεση της Υγείας να γίνει υπόθεση όλου του ρεθυμνιώτικου λαού, αντιπαλεύοντας τη χρεοκοπημένη πολιτική της ΕΕ, διεκδικώντας την άμεση λύση των οξυμένων προβλημάτων, την ανάκτηση όλων των απωλειών, απαιτώντας την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ