Τρίτη 8 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
Παγκρήτια παράσταση διαμαρτυρίας για τα οξυμένα προβλήματα στην Υγεία

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας...
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας...
Παγκρήτια παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) πραγματοποιήθηκε χτες, στο πλαίσιο της κοινής αγωνιστικής δράσης πρωτοβάθμιων Σωματείων Εργαζομένων σε δομές Υγείας και Πρόνοιας του νησιού. Η απόφαση για τη χτεσινή κινητοποίηση είχε παρθεί στη σύσκεψη που οργανώθηκε τις προηγούμενες μέρες με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Εκπρόσωποι από τα Σωματεία Εργαζομένων των Νοσοκομείων ΠΑΓΝΗ, Χανίων, Αγίου Νικολάου, Ρεθύμνου, Βενιζέλειου, Ιεράπετρας, τα Σωματεία Εργαζομένων ΘΨΠΧ, ΠΕΔΥ, 7ης ΥΠΕ, των εργαζομένων από τα Κέντρα Υγείας και εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίας καθώς και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου ανέδειξαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ασθενείς και εργαζόμενοι στις δημόσιες δομές Υγείας και Πρόνοιας του νησιού. Σημείωσαν τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και κατήγγειλαν τις προωθούμενες απολύσεις συμβασιούχων εργαζομένων, την καθοδική πορεία της κρατικής χρηματοδότησης της Υγείας και την επέκταση των ΣΔΙΤ.

Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, «η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ επιχείρησε να αποδώσει ένα ανθρώπινο προφίλ στην απάνθρωπη πολιτική στον τομέα της Υγείας, που συνεχίζει με φόρα και η σημερινή κυβέρνηση, παίρνοντας τη σκυτάλη από τους προκατόχους της. Για άλλη μια φορά ακούσαμε λόγια κατανόησης και προστασίας των εργατικών δικαιωμάτων, κι ας έχουν απολυθεί από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα 19 εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ. Υποτίθεται ότι η ΥΠΕ θεωρεί τους εργαζόμενους αρωγούς, ενώ τους αλλάζει σαν τα πουκάμισα».

...και τη συνάντηση με τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ
...και τη συνάντηση με τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ
Οι εργαζόμενοι θα κλιμακώσουν τη δράση τους το επόμενο διάστημα, διεκδικώντας, μεταξύ άλλων: Την απόσυρση του αντεργατικού πολυνομοσχεδίου. Τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων ανάλογα με τις ανάγκες. Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, στους εργολάβους, στις ΣΔΙΤ. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία - Πρόνοια, που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες.

Στάση εργασίας στο «Θριάσιο» Νοσοκομείο

Στο μεταξύ, σε στάση εργασίας (8 π.μ. - 11 π.μ.) προχωρά σήμερα Τρίτη το νοσηλευτικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό του «Θριάσιου» Νοσοκομείου. Στο πλαίσιό της θα γίνει συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου, στις 8 π.μ.

Κύρια αιτήματα που προτάσσει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου είναι τα εξής: Να ενισχυθεί με μόνιμο νοσηλευτικό και βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό το νοσοκομείο, ξεκινώντας με την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Να τροποποιηθεί ο Οργανισμός του νοσοκομείου για να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες. Να σταματήσουν οι μετακινήσεις βοηθών θαλάμου από κλινική σε κλινική. Να καλύπτονται τα ΤΕΠ, τα χειρουργεία και η «κίνηση» με επαρκή αριθμό τραυματιοφορέων σε όλες τις βάρδιες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ