Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΥΓΕΙΑ
Ανοιχτή επιστολή των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ

Τα οξυμένα προβλήματα του νοσοκομείου αναδεικνύει με ανοιχτή επιστολή το Σωματείο Εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠαΓΝΗ), με αφορμή τη συνάντηση με το διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Στην επιστολή του, το σωματείο σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ότι η κατάσταση στο ΠαΓΝΗ να έχει φτάσει στο απροχώρητο: «Νοσηλευτικό προσωπικό έχει υπερβεί τα όρια της εξάντλησης. Γιατροί συχνά παραμένουν στις κλινικές τους έως και 36 συνεχόμενες ώρες. Διοικητικό και τεχνικό προσωπικό προσπαθεί να αντιμετωπίσει κάτω από αντίξοες συνθήκες την εξυπηρέτηση των ασθενών και τη συντήρηση του κτιριακού, ηλεκτρομηχανολογικού και βιοϊατρικού εξοπλισμού».

Την ίδια ώρα, «ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου τραγικά μειωμένος (...) Οι ελλείψεις προσωπικού είναι τραγικές. Ολα τα τμήματα του νοσοκομείου υποστελεχωμένα λειτουργούν σημαντικά κάτω από τα όρια ασφαλείας». Το σωματείο αναφέρεται στις συνέπειες που έχουν όλα τα παραπάνω σε εργαζόμενους και ασθενείς και αναδεικνύει τις ευθύνες της σημερινής συγκυβέρνησης, που συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων. Στη βάση αυτή, απαιτεί από τους αρμόδιους άμεσες απαντήσεις και ανάμεσα σε άλλα διεκδικεί:

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλους, άμεση χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό που να καλύπτει πλήρως τις λειτουργικές του ανάγκες, άμεση στελέχωση με μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, κατάργηση κάθε χαρατσιού στην Υγεία, να διαγραφούν τα χρέη όλων των ασθενών, πλήρης ανάπτυξη της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής, άμεσο άνοιγμα Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), άνοιγμα νέων κρεβατιών στις εντατικές του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ