Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΙΛΟΣ «ΣΑΡΑΝΤΗ» - ΟΙΝΟΦΥΤΑ
Σε απεργία μετατράπηκε η χτεσινή στάση εργασίας

Αμεση απάντηση στην τρομοκρατία και την επιθετική στάση στελεχών της εργοδοσίας

Σε 24ωρη απεργία μετατράπηκε η χτεσινή στάση εργασίας στις εγκαταστάσεις του ομίλου «Σαράντη» στα Οινόφυτα, με τους εργαζόμενους να δίνουν άμεσα απάντηση στην επιθετική στάση στελεχών της επιχείρησης. Η κινητοποίηση προκηρύχθηκε από την Ομοσπονδία Φαρμάκου και το κλαδικό Συνδικάτο Εύβοιας, Βοιωτίας και περιοχής Αυλώνα, με αίτημα να παρθούν πίσω οι έξι απολύσεις που έγιναν την τελευταία μέρα του Ιούλη.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι εργαζόμενοι συμμετείχαν από τα ξημερώματα στην απεργία και στην περιφρούρησή της στην πύλη του εργοστασίου, έχοντας στο πλευρό τους σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ από διάφορους κλάδους και εργασιακούς χώρους. Μετά την προκλητική συμπεριφορά στελεχών της εταιρείας, που πέρασαν με τα αυτοκίνητά τους την πύλη τραυματίζοντας ελαφρά εργαζόμενους που κρατούσαν το πανό, προχώρησαν επιτόπου σε Γενική Συνέλευση και αποφάσισαν να επεκτείνουν την κινητοποίηση σε 24ωρη απεργία.

Οπως καταγγέλλουν η Ομοσπονδία και το Συνδικάτο, «στελέχη της επιχείρησης - εκπρόσωποι της εργοδοσίας προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, φτάνοντας μέχρι και στα όρια της εγκληματικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, δύο διευθύντριες τμημάτων πέρασαν την πύλη με τα αυτοκίνητά τους παρασύροντας τους συναδέλφους που κρατούσαν το πανό μπροστά στην πύλη, τραυματίζοντας δύο από αυτούς, ευτυχώς ελαφρά».

Τονίζουν, ωστόσο, πως η προσπάθεια τρομοκράτησης έπεσε στο κενό: «Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν άμεσα και αγωνιστικά αποφασίζοντας με Γενική Συνέλευση επιτόπου, μαζί με το κλαδικό Συνδικάτο και την Ομοσπονδία, την επέκταση της στάσης εργασίας σε 24ωρη απεργία. Η κινητοποίηση αυτή έδωσε στην εργοδοσία ένα ηχηρό ταξικό μήνυμα, ο αγώνας θα συνεχιστεί και θα κλιμακωθεί ακόμα πιο οργανωμένα, πιο μαζικά, πιο μαχητικά. Αυτός άλλωστε είναι και ο μόνος δρόμος για να βάλουμε εμπόδια στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας αλλά και της κυβέρνησης, που νομοθετεί υπέρ της και απέναντι στους εργαζόμενους».

Την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην κινητοποίηση χαιρετίζει η Γραμματεία Θήβας του ΠΑΜΕ και καταδικάζει τη στάση της εργοδοσίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν το βάζουν κάτω, συνεχίζουν με νέες απεργίες(2022-08-04 00:00:00.0)
Μέρα δράσης σήμερα στις πύλες των νοσοκομείων και σε ΥΠΕ(2021-01-28 00:00:00.0)
Κρίσιμη μάχη για την υπογραφή ικανοποιητικών ΣΣΕ(2011-07-20 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2011-03-03 00:00:00.0)
Αγώνας μέχρι να ανακληθούν οι απολύσεις(2005-02-22 00:00:00.0)
Απεργία στον «Flash»(2005-02-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ