Παρασκευή 31 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Σε ετοιμότητα ενάντια στις απολύσεις στα καταστήματα «Champion»

Να παρθεί πίσω η απόλυση εργαζόμενης από τα καταστήματα «Champion» και να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας, κόντρα στα σχέδια της εργοδοσίας, διεκδικεί ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Η εργαζόμενη, πρωτοπόρο και δραστήριο μέλος του σωματείου, βρέθηκε πρώτη στο στόχαστρο της εργοδοσίας, που σχεδιάζει να κλείσει δύο από τα καταστήματά της.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Η συγκεκριμένη εργοδοσία, όπως άλλωστε και κάθε μεγαλέμπορος του κλάδου, επιλέγει αυτήν την περίοδο να εξαπολύσει άγρια επίθεση στους εργαζόμενους, με απολύσεις, κλεισίματα καταστημάτων, άδειες άνευ αποδοχών, συμβάσεις με μεγάλες μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση και όποιο άλλο μέτρο αυτή επιλέγει για να εξασφαλίσει τα κέρδη της.

Η διεύθυνση της "Champion" μετά από παρέμβαση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας δήλωσε συγκεκριμένα ότι "θα πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα" για το καλό της εταιρείας και αυτό δεν αποκλείει το κλείσιμο και άλλων καταστημάτων και την απόλυση δεκάδων συναδέλφων μας. Η συγκεκριμένη εταιρεία όλο το προηγούμενο διάστημα θησαύριζε ξεζουμίζοντας τους εργαζόμενους, δίνοντάς τους μισθούς 240 ευρώ και αξιοποιώντας κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης, και τώρα τους καλεί για ακόμα μία φορά να επωμισθούν τα βάρη της εταιρείας ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα την κερδοφορία της».

Ο Σύλλογος καλεί κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο στην επιχείρηση σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, δίπλα στο σωματείο του: «Σήμερα είναι η συναδέλφισσά μας, αύριο θα είναι κάποιος άλλος, αν δεν ορθώσουμε το ανάστημά μας συλλογικά, συζητώντας και αποφασίζοντας όλοι οι εργαζόμενοι να μη δεχτούν καμία απόλυση», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ