Σάββατο 25 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Απλήρωτες οι εργολαβικές καθαρίστριες

Για απλήρωτα δεδουλευμένα και συστηματική παραβίαση των δικαιωμάτων τους κάνουν λόγο εργολαβικοί εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν την εταιρεία «ΑΡΙΑΔΝΗ», που έχει αναλάβει την καθαριότητα στο Νοσοκομείο και αναφέρουν ότι τους χρωστάει τα δεδουλευμένα Μάη και Ιούνη, τους βάζει να δουλεύουν 20 αντί για 22 μέρες το μήνα και τους πληρώνει μόνο 370 ευρώ, χωρίς τη νόμιμη προσαύξηση για Κυριακές, τις αργίες και τη νυχτερινή εργασία. Ταυτόχρονα, τους ασφαλίζει για λιγότερες μέρες από αυτές που εργάζονται.

Είναι φανερό ότι η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των Νοσοκομείων που συνεχίζει η σημερινή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οδηγούν μόνο στην αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών, σε παραβίαση ακόμα και των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων και σε μισθούς - πείνας για τους εργολαβικούς εργαζόμενους. Στοχεύει στη σταδιακή κατάργηση της μόνιμης εργασίας στο Δημόσιο, αφού βήμα - βήμα αυξάνεται το ποσοστό των εργαζομένων που εργάζονται σε ιδιωτικά συνεργεία.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Ιπποκράτειο απαιτούν να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους, να σταματήσει η παραβίαση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και τονίζουν ότι οριστική λύση μπορεί να δώσει η ανάκληση της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών στα νοσοκομεία και η πρόσληψη όλων των εργολαβικών εργαζομένων με μόνιμη, σταθερή εργασία και πλήρη δικαιώματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ