Τρίτη 14 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΦΥΛΑΞΗ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΩΝ ΣΤΑΣΥ ΑΕ
Απολύσεις εργαζομένων που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους

Τις απολύσεις εργαζομένων στη φύλαξη χώρων και σταθμών της ΣΤΑΣΥ ΑΕ από τις εταιρείες KAS FACILITIES - ESA SECURITY SOLUTIONS, οι οποίοι είχαν προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας, διεκδικώντας την καταβολή δεδουλευμένων προηγούμενων μηνών, καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ.

Ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι στο χώρο αυτό αντιμετωπίζουν συνεχείς αλλαγές συμβάσεων και εργοδοτών, «εργολάβοι και υπεργολάβοι, που αλλάζουν ρόλους αναμεταξύ τους, νομικά πρόσωπα και ταμπέλες σαν τα πουκάμισα, έχουν αφήσει στους εργαζόμενους "φέσι" απλήρωτα δεδουλευμένα. Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις μας ως Σωματείο και στην Επιθεώρηση Εργασίας, οι εργολαβικές εταιρείες συνεχίζουν, ουσιαστικά ανενόχλητες, να παραβιάζουν κατάφωρα τα δικαιώματα των συναδέλφων και να τρομοκρατούν.

Αποδεικνύεται ότι η πολιτική ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών οδηγεί μόνο σε αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών, σε παραβίαση ακόμη και των στοιχειωδέστερων εργατικών δικαιωμάτων και σε μισθούς πείνας.

Ευθύνες έχουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και η σημερινή του ΣΥΡΙΖΑ, που διατηρεί και επεκτείνει το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο και παρά τις διακηρύξεις περί "εκδίωξης των εργολάβων", αυτοί συνεχίζουν να θησαυρίζουν σε βάρος των εργαζομένων.

Διεκδικούμε: Την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων. Να μη γίνει καμία νέα απόλυση. Να σταματήσει η τρομοκρατία σε όσους διεκδικούν. Αμεση καταβολή των οφειλόμενων αποδοχών. Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα».

Ανάλογη καταγγελία κάνει και η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, χαρακτηρίζοντας τις απολύσεις καταχρηστικές και εκδικητικές.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ