Σάββατο 27 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ISS - ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ
Μεταθέτει συνδικαλιστές, δεν τηρεί τις συμβάσεις

Αδιάλλακτη απέναντι στις διεκδικήσεις των εργαζομένων εμφανίσθηκε η πολυεθνική ISS, στη διάρκεια τριμερούς συνάντησης που έγινε χτες το μεσημέρι στο Υπουργείο Εργασίας.

Το Σωματείο Εργολαβικών Καθαριστών και Φυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας επέμενε να σταματήσουν οι εκδικητικές μεταθέσεις των μελών του προεδρείου του Σωματείου αλλά και όσων εργαζομένων αντιστέκονται στην αυθαιρεσία της εργολαβικής εταιρείας. Επίσης, επέμενε στην τήρηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και στην ορθή καταγραφή των εργαζομένων για κάθε έργο ξεχωριστά, ώστε να ξεκαθαρίσει πόσοι εργαζόμενοι απασχολούνται από την ISS και σε ποια έργα. Το σωματείο έχει καταγγείλει πολλές φορές ότι σε εργολαβίες όπως π.χ. του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου, του αεροδρομίου «Μακεδονία», κ.λπ., εμφανίζονται στις καταστάσεις προσωπικού να απασχολούνται περισσότεροι εργαζόμενοι από όσους πραγματικά εργάζονται, έτσι η εργολαβική εταιρεία πληρώνεται από τους δημόσιους οργανισμούς για περισσότερους εργαζόμενους από όσους στην πραγματικότητα απασχολεί.

Πλάτες στην εταιρεία - εργολάβο έκανε το υπουργείο Εργασίας, αφού περιορίστηκε να ζητήσει τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, λες και δεν είναι αυτό και οι υπηρεσίες του που οφείλουν να επιβάλλουν την εφαρμογή της και να ελέγχουν την παραβίασή της. Κάτι που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι και αποδεδειγμένο, αφού εκκρεμεί ποινική δίωξη σε βάρος της ISS για χιλιάδες ευρώ που έκλεβε από τις εργαζόμενες στις εργολαβίες της.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ