Κυριακή 19 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
Από μέρα σε μέρα
«Είδηση» και ειδήσεις

«Ανοίγουν οι τράπεζες», διαλαλούσαν δυο μέρες τώρα ο ένας μετά τον άλλο οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές, για να πείσουν ότι πράγματι κάτι αλλάζει για το λαό. Οι τράπεζες, βέβαια, δεν ανοίγουν. Εξήντα ευρώ ήταν το όριο, εξήντα ευρώ παραμένει. Αυτό που «ανοίγει» είναι ο εισπρακτικός μηχανισμός. Αυτό που ανοίγει είναι ορισμένες χρήσιμες για τους καπιταλιστές λειτουργίες που απαιτούνται για την κίνηση των δικών τους κεφαλαίων. Αραγε, τι να σημαίνει αυτό για τον συνταξιούχο των 360 και 486 ευρώ; Για το παιδί που σπουδάζει στην επαρχία με 150 και 200 ευρώ από τη σύνταξη του παππού; Για τον άνεργο χωρίς επίδομα ανεργίας; Για τον απολυμένο;

Η αστική τάξη διαμορφώνει καθημερινά τη δική της ατζέντα ενημέρωσης, δηλαδή χειραγώγησης των συνειδήσεων. Γεγονός που επιβάλλει με τη σειρά του στην εργατική τάξη να ενισχύσει τα δικά της κανάλια ενημέρωσης, να διαβάζει, να ακούει και να βλέπει ειδήσεις με κριτήριο πάντα και μόνο το δικό της ταξικό συμφέρον. Κι απ' αυτήν τη σκοπιά, είδηση για μας είναι η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την οργάνωση νέας διαδήλωσης τη μέρα που θα κατατεθεί το επόμενο νομοσχέδιο του 3ου μνημονίου. Είδηση για μας είναι η ανάλυση της ΠΑΣΥ για τις τρομακτικές επιπτώσεις του μνημόνιου Τσίπρα στη ζωή της φτωχομεσαίας αγροτιάς. Είδηση για μας είναι το κάλεσμα του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οργανώνουμε καλύτερα την αντίδρασή μας στην επίθεση, ενισχύουμε την αγωνιστική δράση μαζί με το ταξικό κίνημα των εργαζομένων (23/7/2015)
Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ στις 6 Σεπτέμβρη στην πλατεία Αριστοτέλους (26/8/2014)
Οπλο στα χέρια των εργαζομένων και του λαού (3/10/2012)
Υποχώρησαν και το Σεπτέμβρη (11/11/2011)
Η κλοπή (5/9/2006)
Βήμα μπροστά (28/6/2000)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org