Κυριακή 19 Ιούλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα γεωστρατηγικά διακυβεύματα της αντιλαϊκής συμφωνίας

«Φως φανάρι» γίνονται τα γεωστρατηγικά διακυβεύματα που συνδέονται και με τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Ελλάδας.

Η ευρωπαϊκή συμφωνία για την Ελλάδα είναι σημαντική για την ασφάλεια της χώρας και των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ, δήλωσε χτες ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε, η «Ελλάδα είναι ένας ενεργά εμπλεκόμενος σύμμαχος, ο οποίος αφιέρωσε πάνω από το 2% του ΑΕΠ του στην άμυνα επί πολλά χρόνια και είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα παραμείνει ένας ενεργά εμπλεκόμενος σύμμαχος».

Επιπλέον, «κλείνοντας το μάτι» στις ελληνικές κυβερνήσεις, δήλωσε πεισμένος πως παρά το πρόγραμμα εξοικονόμησης χρημάτων που συμφωνήθηκε με τους πιστωτές, η Ελλάδα «θα συνεχίσει να επενδύει στην άμυνα στο μέλλον». Σε αυτό το πλαίσιο, χαιρέτισε την αντιλαϊκή συμφωνία, λέγοντας ότι «είναι σημαντική για την ελληνική οικονομία, αλλά και για το σύνολο της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζ. Λιου, χαιρέτισε τη συμφωνία, λέγοντας ότι είναι «προς το συμφέρον της Ελλάδας, της Ευρώπης και της παγκόσμιας οικονομίας», ενώ επανέλαβε πως θα απαιτήσουν να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις απ' όλα τα μέρη και απομένουν να γίνουν πολλά.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζ. Ράις, επιβεβαίωσε την ετοιμότητα του Ταμείου να «συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές και τους Ευρωπαίους εταίρους, για να βοηθήσει σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ