Πέμπτη 28 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Να μη γίνει συζήτηση

Καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΙΚΑ, ώρα 2 μμ

Την απαίτηση να μη συζητηθεί σήμερα στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ, η εισήγηση του Διοικητή του Ιδρύματος Μ. Νεκτάριου εκφράζει με ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ). Η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του ΙΚΑ, ώρα 2 μμ.

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του καταγγέλλει «την κυβέρνηση και το διοικητή του ΙΚΑ Μ. Νεκτάριο, που με πρόσχημα την αναδιοργάνωση των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ, κατακρεουργούν πολύχρονα δικαιώματα των ασφαλιζόμενων του ΙΚΑ και κάνουν δύσκολη για τους ασφαλισμένους την πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες του Οργανισμού».

«Με τη μελέτη, συνεχίζει η ανακοίνωση, που φέρνουν για έγκριση στο ΔΣ του ΙΚΑ, ουσιαστικά εμπορευματοποιούν παραπέρα τις υπηρεσίες υγείας και ανοίγουν δρόμο για το ιδιωτικό κεφάλαιο που δραστηριοποιείται στους τομείς αυτούς. Καταργούν κρεβάτια στα νοσοκομεία του ΙΚΑ, χειροτερεύουν τις δυνατότητες συνταξιοδότησης λόγω αναπηρίας, περικόπτουν τη διάθεση των απαραίτητων φαρμάκων στους ασφαλισμένους, περιορίζουν τις υπηρεσίες υγείας και συνδέουν την επαγγελματική και μισθολογική εξέλιξη του προσωπικού με το να ξεμπερδεύουν με τους ασθενείς με το μικρότερο δυνατό κόστος».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Οι επιχειρούμενες αυτές αντεργατικές αλλαγές βρίσκονται σε ευθυγράμμιση με τη συνολική αντιασφαλιστική πολιτική της κυβέρνησης και την κατεδάφιση της δημόσιας υγείας. Καλούμε λοιπόν τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα να τις εμποδίσουν».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ