Παρασκευή 21 Γενάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΙΚΑ
Συμφωνεί και επαυξάνει η ΓΣΕΕ

Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ χαιρετίζει και ενισχύει με προτάσεις το «τζογάρισμα»

Τις τεράστιες ευθύνες της στη στήριξη και προώθηση των κυβερνητικών αποφάσεων διάλυσης του ΙΚΑ, με την παράδοση της ακίνητης περιουσίας του σε ιδιώτη και της κινητής στον τζόγο του Χρηματιστηρίου, ομολογεί η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ, σε επιστολή της προς τον διοικητή του Ιδρύματος Μ. Νεκτάριο, πανηγυρίζοντας για αυτές τις αρνητικές εξελίξεις και διεκδικώντας από πάνω την «πατρότητά» τους.

Η επιστολή αφορά προτάσεις της ΓΣΕΕ για τη σύνταξη του κανονισμού λειτουργίας της Ανώνυμης Εταιρείας Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων, η οποία θα διαχειρίζεται εν λευκώ τα αποθεματικά του ΙΚΑ και στην οποία συμμετέχουν κατά 70% το Ιδρυμα και κατά 30% η Εθνική τράπεζα.

Οπως σημειώνει στην επιστολή, κατά τη διάρκεια του «κοινωνικού διαλόγου» για το ασφαλιστικό, είχε διατυπώσει «συγκεκριμένες και επεξεργασμένες προτάσεις για την αξιοποίηση της κινητής περιουσίας των ασφαλιστικών Οργανισμών» και προκλητικά επιχαίρει γιατί αυτές «είτε αυτούσιες, είτε με κάποιες διαφοροποιήσεις συμπεριλήφθηκαν στον τελευταίο ασφαλιστικό νόμο 2676/'99»!!! Είναι ο νόμος που έβαλε τις βάσεις για την επερχόμενη ισοπέδωση της κοινωνικής ασφάλισης.

Δε σταματά εδώ, αλλά συνεχίζει και με προτάσεις για το πώς θα «παιχτούν» καλύτερα τα αποθεματικά του ΙΚΑ στο Χρηματιστήριο, όπως π.χ. «η θεσμοθέτηση ενός νέου τύπου αμοιβαίου κεφαλαίου συνταξιοδοτικού σκοπού»... Με προτάσεις για «αξιοποίηση» των αποθεματικών και άλλων Ταμείων, με τις οποίες θα «συμπράξει η ΑΕΔΑΚ ΙΚΑ», αλλά και για συνεργασίες της τελευταίας με «άλλες ΑΕΔΑΚ» ιδιωτικές! Τα τριάκοντα αργύρια για αυτό το έγκλημα, είναι να συμμετέχουν δυο «ειδικά στελέχη της» στην επιτροπή σύνταξης του κανονισμού λειτουργίας της ΑΕΔΑΚ...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ