Σάββατο 27 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αγωνιστική παρακαταθήκη για τους αναπήρους

Με τον αγώνα τους, οι ανάπηροι και οι οικογένειές τους έβαλαν φρένο στη βαρβαρότητα των ΚΕΠΑ, προστάτεψαν ένα συνάδελφό τους και άνοιξαν δρόμο και για άλλους αναπήρους, που αντιμετωπίζουν την «προκρούστεια κλίνη» της εκτίμησης της αναπηρίας.

Οπως είχε καταγγείλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), τα ΚΕΠΑ και οι υπηρεσίες του ΙΚΑ, σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης, άφησαν ένα νέο πάσχοντα με βαριά ρευματολογική πάθηση χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και χωρίς τη σύνταξη θανάτου του πατέρα του.

Μάλιστα, η αρμόδια επιτροπή έδωσε σ' αυτόν τον ασθενή για τρία χρόνια ποσοστό αναπηρίας 67%, αλλά με το χαρακτηρισμό «ικανός για εργασία». Μ' αυτό τον τρόπο, ο ανάπηρος, που ήταν έμμεσα ασφαλισμένος στο θανόντα πατέρα του, έχανε το δικαίωμα της σύνταξης και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Η ΣΕΑΑΝ οργάνωσε κινητοποιήσεις στο ΙΚΑ Αγίων Αναργύρων (12.6.2015) και στην κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ (14.6.2015). Παρά την άρνηση της διοίκησης του ΙΚΑ να παρέμβει, κάτω από την έκταση που πήρε η κινητοποίηση, ο ανάπηρος, μέσα σε δύο μέρες, πέρασε ξανά από επιτροπή και από τις 24.6.2015 έχει στα χέρια του την απόφαση που του δίνει τη δυνατότητα να συνεχίζει να παίρνει αναδρομικά τη σύνταξη θανάτου του πατέρα του και να έχει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ