Σάββατο 27 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Βάζουν χέρι στα διαθέσιμα των Ταμείων

Να βάλει χέρι στο Ταμείο των τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) και ν' αρπάξει 150 εκατομμύρια ευρώ επιχείρησε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, καταφεύγοντας ακόμα και σε πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις. Το πρόσχημα για ν' αρπάξει τα λεφτά των τραπεζοϋπαλλήλων και των συνταξιούχων, είναι για να τα δώσει στο ΙΚΑ να πληρώσει τις συντάξεις, όμως η αλήθεια είναι ότι «με απίστευτη ταχύτητα καθαρίζει ό,τι έχει απομείνει σε όποιο Ταμείο και το καταθέτει στους δανειστές, αναγνωρίζοντας και πληρώνοντας στο ακέραιο το χρέος, για το οποίο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δεν έχουν καμία ευθύνη...», όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το «Αγωνιστικό Μέτωπο Τραπεζοϋπαλλήλων» (συνδικαλιστική παράταξη που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ).

Συγκεκριμένα, προχτές, η κυβέρνηση, με τη δικαιολογία ότι λείπουν 150 εκατομμύρια ευρώ από το ΙΚΑ για να πληρωθούν οι συντάξεις του Ιούλη, ζήτησε από το ΕΤΑΤ να του δώσει δάνειο. Ομως, δε συγκλήθηκε το ΔΣ του ΕΤΑΤ, όπως προβλέπεται, για να πάρει τέτοια απόφαση. Στη συνέχεια, χτες Παρασκευή, η κυβέρνηση έβγαλε με το «έτσι θέλω» μια υπουργική απόφαση (υπογράφουν υπουργός Εργασίας, Σκουρλέτης και αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Στρατούλης) που «αναγκάζει» το ΕΤΑΤ να δώσει το δάνειο. Μια απόφαση που δεν είχε καν νομικό έρεισμα και γι' αυτό το λόγο αναζητούνταν διάφορα παραθυράκια για να εκτελεστεί. Τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, αργά χτες το απόγευμα, η συγκυβέρνηση κάλυψε τη χρηματοδότηση του ΙΚΑ από άλλη πηγή.

Σε κάθε περίπτωση, το κύριο είναι ότι η συγκυβέρνηση, στην ίδια ρότα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, συνεχίζει τη λεηλασία και των ασφαλιστικών ταμείων, μεταφέροντας στις πλάτες του λαού το χρέος που δεν είναι δικό του.

Τέρμα στο πλιάτσικο - Αρκετά ματώσαμε

Στην ανακοίνωσή του, το «Αγωνιστικό Μέτωπο» επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να έχουν καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση. «Η δική της εθνική ανάγκη είναι η εξυπηρέτηση του ΔΝΤ, της ΕΕ και των μεγαλοεργοδοτών.

Η δική μας εθνική ανάγκη είναι η υπεράσπιση και η διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας. Αν οι εργαζόμενοι θέλουν να πληρώσουν ο ένας τον άλλον, μπορούν να το κάνουν μόνοι τους, με ταξική αλληλεγγύη και ενότητα. Δε χρειάζονται κουμανταδόρους εκείνους που όχι μόνο διατηρούν όλους τους μνημονιακούς νόμους, αλλά φέρνουν και νέα μέτρα που φτωχαίνουν εργαζόμενους και συνταξιούχους.

(...) Τέρμα στη λεηλασία των ταμείων. Τέρμα στο πλιάτσικο του κόπου και του ιδρώτα των εργαζομένων και των συνταξιούχων. ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΤΩΣΑΜΕ - ΑΡΚΕΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ. Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ παντού. Οργανώνουμε την αντίστασή μας στη νέα επίθεση που έρχεται».

Σημειώνεται ότι το πρωί της Παρασκευής, αντιπροσωπεία του «Αγωνιστικού Μετώπου Τραπεζοϋπαλλήλων» και το ΠΑΜΕ Συνταξιούχων Τραπεζοϋπαλλήλων πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στην πρόεδρο του Ταμείου για το θέμα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες μειώσεις από το νόμο Κατρούγκαλου(2016-09-30 00:00:00.0)
Ποιο είναι το ΕΤΕΑ(2013-12-24 00:00:00.0)
...και τι ισχύει(2012-11-15 00:00:00.0)
Τα «βρίσκουν» βήμα βήμα(2005-03-30 00:00:00.0)
Για την ασφάλιση των τραπεζοϋπαλλήλων(1997-02-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ