Σάββατο 27 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργούν την Τρίτη οι ναυτεργάτες και οι εργαζόμενοι στα εμφιαλωμένα ποτά

24ωρη απεργία, χτες, στο ξενοδοχείο «Melia Athens»

Να μη χαθεί ούτε ώρα στη μάχη για την προετοιμασία και την περιφρούρηση της πανελλαδικής παν-ναυτεργατικής απεργίας, την Τρίτη 30 Ιούνη, καλούν εργαζόμενους, συνταξιούχους και σπουδαστές τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ-ΝΑΤ. Η απεργιακή προσυγκέντρωση των σωματείων έχει οριστεί στις 5.30 π.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Χτες, σε έκτακτη συνεδρίαση της ΕΕ της ΠΝΟ, επιβεβαιώθηκε η απόφαση για την πραγματοποίηση της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και όλα τα λιμάνια της χώρας, με προοπτική κλιμάκωσης το επόμενο διάστημα. ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ και ΠΕΣ-ΝΑΤ οργανώνουν την παρουσία τους με απεργιακά κλιμάκια σε μια σειρά από λιμάνια της χώρας. Καλούν τους ναυτεργάτες να κάνουν υπόθεσή τους την απεργία, ώστε να γίνει βήμα στη διεκδίκηση ΣΣΕ και Κοινωνικής Ασφάλισης για όλους τους ναυτεργάτες.

Με κήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας, επίσης την Τρίτη 30 Ιούνη (00.01 π.μ. έως 24.00), για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του κλάδου των Εμφιαλωμένων Ποτών (Οινοποιίας - Ποτοποιίας - Οξοποιίας - Ζυθοποιίας - Αναψυκτικών - Νερών - Χυμών) απαντά η Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών στην παρελκυστική τακτική των εργοδοτών, οι οποίοι δεν έχουν προσέλθει σε νέα συνάντηση για να υπογραφεί νέα κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, παρά το γεγονός ότι πρότειναν την υπογραφή Σύμβασης στα επίπεδα του 2009. Η απεργία θα ξεκινήσει στις 00.01 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 24.00.

Οι δυνάμεις της Ομοσπονδίας προετοιμάζουν την απεργία συζητώντας με τους εργαζόμενους στα εργοστάσια του κλάδου. Ανάμεσα σε άλλα, εξορμήσεις και περιοδείες έχουν γίνει σε «Coca - Cola» (Σχηματάρι), «ΦΙΞ» (Ριτσώνα), «ΚΟΡΠΗ» (Αιτωλοακαρνανία), «Pepsi» (Σχηματάρι) και «Amstel» (Πάτρα).

Διεκδικούν επιχειρησιακή Σύμβαση στο ξενοδοχείο «Melia Athens»

Την απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης έκαναν χτες πράξη οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο «Melia Athens», με την καθολική τους συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε το επιχειρησιακό τους σωματείο. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν: Την άμεση πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου στα τμήματα που υπάρχει εντατικοποίηση (όπως στο service, στην κουζίνα, στα πλυντήρια, στην αποθήκη). Την πρόσληψη των καμαριέρων που σήμερα είναι εργαζόμενες σε «δουλεμπορικό» συνεργείο, με τους ίδιους όρους αμοιβής κι εργασίας που ισχύουν για τις καμαριέρες που ανήκουν στο προσωπικό του ξενοδοχείου. Την έναρξη διαπραγματεύσεων με την εταιρεία με σκοπό την υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα επαναφέρει τους μισθούς στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από τον Ιούλη του 2012.

Στο πλευρό τους βρέθηκε το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής. Στη συνάντηση με αντιπροσωπεία του επιχειρησιακού και κλαδικού σωματείου, που έγινε ενώ η απεργία βρισκόταν σε εξέλιξη, εκπρόσωποι της εργοδοσίας δεσμεύτηκαν να απαντήσουν στα αιτήματα των εργαζομένων την επόμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org