Παρασκευή 12 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι συγκεντρώσεις στην υπόλοιπη χώρα

Λάρισα
Λάρισα
Μαζικές ήταν οι συγκεντρώσεις που έγιναν χτες και προχτές σε όλη τη χώρα. Ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή σωματείων που δε συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πήραν όμως αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήρια και πήραν μέτρα για την παρουσία τους σ' αυτά.

Ετσι, για παράδειγμα, στην Εδεσσα, χαιρέτισε εκπρόσωπος της Α' ΕΛΜΕ. Στην Κατερίνη, συμμετείχαν εργαζόμενοι της «ΚΑΛΑΣ» και της «ΒΙΟΖΩΚΑΤ» και χαιρέτισε εκπρόσωπός τους. Στην Αλεξανδρούπολη, μαχητικό «παρών» έδωσαν μετανάστες εργαζόμενοι από την επιχείρηση «ΖΟΥΡΑ». Στην Καβάλα, συμμετείχαν δάσκαλοι και εργαζόμενοι του Νοσοκομείου, με αποφάσεις των σωματείων τους.

Στην Ξάνθη, συμμετείχαν τα δύο σωματεία της ΣΕΚΑΠ καθώς και των Καπνεργατών, αλλά και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών. Μαχητικές συγκεντρώσεις έγιναν, επίσης, σε Βέροια, Νάουσα, Γιαννιτσά, Κιλκίς, Χαλκιδική, Σέρρες, Ορεστιάδα, Κομοτηνή, Δράμα, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα, Γρεβενά και Καστοριά.

Στο Αγρίνιο, ανάμεσα στους φορείς που πήραν μέρος ήταν και το Σωματείο των Εργαζομένων στο Νοσοκομείο, που πήρε απόφαση με Γενική του Συνέλευση. Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν επίσης σε Ναύπακτο, Μεσολόγγι, Πρέβεζα και Αρτα.

Στην Πάτρα, χαιρετισμοί και ομιλίες έγιναν στην πλατεία Γεωργίου, ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης. Υπό βροχή έγινε η συγκέντρωση στην Τρίπολη, στην οποία συμμετείχε και η Σωματειακή Επιτροπή του Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ). Συγκεντρώσεις έγιναν σε Πύργο και Σπάρτη. Επίσης, διαδηλώσεις οργανώθηκαν σε Γιάννενα και Ηγουμενίτσα.

Ηράκλειο
Ηράκλειο
Στη Θεσσαλία, οι κινητοποιήσεις άρχισαν από προχτές Τετάρτη, με μαζικές συγκεντρώσεις στη Λάρισα, στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα. Χτες, συνεχίστηκαν στο Βόλο. Από το βήμα της συγκέντρωσης, έγινε αναφορά στον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση μετάλλου «Λεβεντέρη», που κινητοποιούνται ενάντια στην εκ περιτροπής εργασία.

Σε Στερεά και Εύβοια, συγκεντρώσεις και πορείες έγιναν στη Λαμία, τη Λιβαδειά και τη Θήβα, στη Χαλκίδα, την Ιστιαία και το Αλιβέρι, καθώς και στη Λάρυμνα, όπου σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν δύο εργάτες μετανάστες από τις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες». Εκεί, οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους.

«Ηρθε η ώρα να μπουν στο επίκεντρο οι ανάγκες των εργαζομένων» διαδήλωσαν και στο Ηράκλειο. Δεκάδες φορείς πήραν αποφάσεις συμμετοχής, Διοικητικά Συμβούλια και Γενικές Συνελεύσεις εργατικών σωματείων, αγροτικών και φοιτητικών συλλόγων, Λαϊκών Επιτροπών και Επιτροπών Αγώνα. Μαζική συγκέντρωση και πορεία έγινε και στα Χανιά.

Γιγαντοπανό με το σύνθημα «Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε» ανάρτησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Σύρο, στο κτίριο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Αλεξανδρούπολη
Αλεξανδρούπολη
Εργαζόμενοι, αγρότες, άνεργοι, γυναίκες, νέοι και νέες συμμετείχαν μαζικά στη συγκέντρωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λέσβου. Μετά τις ομιλίες, οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία στους δρόμους της αγοράς. Στη Ρόδο, η συγκέντρωση καταδίκασε και τα σχέδια της κυβέρνησης να στήσει νέα ΝΑΤΟική βάση στο ανατολικό Αιγαίο, πιθανότερα στην Κάρπαθο.


Κοζάνη
Κοζάνη

Αγρίνιο
Αγρίνιο

Ρόδος
Ρόδος

Πρέβεζα
Πρέβεζα

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ