Παρασκευή 12 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απορρίπτουμε το δίλημμα «με τη Σκύλλα ή τη Χάρυβδη»

Αποσπάσματα από την ομιλία του Γιάννη Τασιούλα στο χτεσινό συλλαλητήριο

Ο Γιάννης Τασιούλας

Eurokinissi

Ο Γιάννης Τασιούλας
Μας ζητάνε να διαλέξουμε ανάμεσα «στη Σκύλλα και στη Χάρυβδη». Ανάμεσα στο μνημόνιο του Γιούνκερ και στο μνημόνιο των 47 σελίδων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Η απάντησή μας είναι ότι δε συμβιβαζόμαστε με το μαύρο μέλλον της φτώχειας, της ανεργίας, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα, της χρεοκοπίας του λαού για να κερδίσουν τα μονοπώλια.

Δεν υποχωρούμε ούτε βήμα από το αίτημά μας για την κατάργηση των μνημονίων των 400 εφαρμοστικών νόμων, την ανάκτηση των απωλειών, την ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων, τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, όσων μας αξίζουν σήμερα. Απορρίπτουμε τόσο τις 47 σελίδες του νέου μνημονίου της κυβέρνησης, όσο και των δανειστών.

Και στα δύο κείμενα, κυβέρνηση και δανειστές γράφουν και σβήνουν για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Για τα δικά μας δικαιώματα, τις ανάγκες μας, μόνο αντιγράφουν από τις συμφωνίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τα μνημόνια των προηγούμενων. Συμπληρώνουν και με νέα μέτρα το αντιλαϊκό πακέτο!

Με το ψεύτικο επιχείρημα, το χιλιοειπωμένο, ότι αποφύγαμε τα χειρότερα, θέλουν οι εργαζόμενοι, συνολικά ο λαός να απεμπολήσει τη διεκδίκησή του για κατάργηση των αντιλαϊκών συμφωνιών, να επικυρώσει όλα τα μέχρι σήμερα μνημόνια και από πάνω να σφραγίσει την αδιατάρακτη εφαρμογή τους.

Με το νέο μνημόνιο στα χέρια τους, οι μεγαλοεργοδότες θα ζητήσουν κι άλλα. Δεν έχει τελειωμό η επίθεση. Εμείς πρέπει να ανατρέψουμε αυτή τη βαρβαρότητα. Εμείς προτάσσουμε τις δικές μας «κόκκινες γραμμές». Η κυβέρνηση δεν έχει καμία «κόκκινη γραμμή». Βαφτίζει το κρέας ψάρι, για να καλλιεργήσει αυταπάτες. Οπως έκανε προεκλογικά, έτσι κάνει και τώρα. Δεν υπάρχει έντιμος συμβιβασμός για το λαό, στην αρένα της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και της εξουσίας του κεφαλαίου.

Λύση υπάρχει και θα τη δώσουμε με τον αγώνα μας. Με την ενίσχυση της προοπτικής που έχουμε ανάγκη για την ικανοποίηση των αναγκών μας, κουμαντάροντας τον πλούτο που παράγουμε για όφελός μας. Το ΠΑΜΕ, όπως έκανε από τη συγκρότησή του μέχρι σήμερα, παίρνει την πρωτοβουλία και καλεί σε αγώνα, παραμερίζοντας την ηττοπάθεια, τον παλιό και νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό, τους ανθρώπους της εργοδοσίας.

Σε αυτό το κάλεσμα, έχουν θέση όλοι οι εργαζόμενοι. Αυτοί που μέχρι χτες μπορεί να στέκονταν με προβληματισμό στις εκτιμήσεις μας. Που νόμιζαν ότι τα προβλήματα μπορεί να λυθούν με μια κυβερνητική αλλαγή. Με μια καλύτερη διαχείριση. Τώρα, οφείλουν να βγάλουν συμπεράσματα, να συμπορευθούμε. Στο κάλεσμα που απευθύνουμε, οφείλουν να ανταποκριθούν όλοι οι τίμιοι συνδικαλιστές.

Το σημερινό συλλαλητήριο είναι απάντηση και κάλεσμα για νέους αγώνες. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε. Δυναμώνουμε την προετοιμασία μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές, στις πόλεις και στα χωριά. Η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και οι εταίροι τους να το βάλουν καλά στο μυαλό τους: Εμείς δεν προσκυνάμε. Οργανώνουμε μαζική λαϊκή μαχητική απάντηση. Οργανώνουμε κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, προετοιμαζόμαστε για μαζική μαχητική απεργιακή απάντηση σε όλους τους κλάδους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα στήριξης στην πρόταση πάλης του ΚΚΕ(2015-08-09 00:00:00.0)
Στην Ανατολική Στερεά - Εύβοια(2015-06-28 00:00:00.0)
Στην Ανατολική Στερεά - Εύβοια(2015-06-28 00:00:00.0)
Ο λαός θα πληρώσει την όποια συμφωνία(2015-06-07 00:00:00.0)
Επαναδιαπραγμάτευση και φιλολαϊκή διέξοδος(2012-06-23 00:00:00.0)
Επαναδιαπραγμάτευση και φιλολαϊκή διέξοδος(2012-06-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ