Πέμπτη 11 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Επαφές και τοποθετήσεις

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Την Τετάρτη 17 Ιούνη έχει προγραμματιστεί η επόμενη συνάντηση των Αναστασιάδη - Ακιντζί, ενώ στο μεταξύ συνεχίζονται οι διεργασίες και στις δύο πλευρές αλλά και σε σχέση με την ανάμειξη ισχυρών ιμπεριαλιστικών κέντρων στις διαπραγματεύσεις.

Στις Βρυξέλλες, όπου έφτασε χτες για να παραστεί στη διήμερη Σύνοδο ΕΕ - CELAC, ο Κύπριος Πρόεδρος επρόκειτο να συναντήσει τον Βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον, για να συζητήσει τις εξελίξεις στο Κυπριακό αλλά και θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, σύμφωνα με την ενημέρωση της κυπριακής πλευράς.

Στη Λευκωσία, μετά τις πρόσφατες συναντήσεις «κοινωνικού χαρακτήρα» των Αναστασιάδη - Ακιντζί και τις επόμενες που προγραμματίζονται, εκφράζονται και αντιδράσεις, όπως τα σχόλια που έκανε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος δήλωσε: «Δεν είναι νοητό ο αρχηγός του κράτους να επισκέπτεται τα κατεχόμενα εδάφη της χώρας του για να πιει καφέ ή για να λάβει μέρος σε μια εκδήλωση. Τέτοιες κινήσεις στέλλουν διεθνώς το μήνυμα ότι είτε δεν μας ενοχλεί η παρουσία του κατοχικού στρατού, είτε θεωρούμε ότι αυτά τα εδάφη δεν τελούν υπό κατοχή αλλά υπό άλλη διοίκηση, η οποία τυγχάνει της δικής μας αποδοχής». Ο ίδιος υποστήριξε πως «υποβαθμίζοντας τέτοια ζητήματα, ξεκινήσαμε με επίσκεψη των Βρετανών υπουργών στα Κατεχόμενα, ακολούθησε η επίσκεψη του γγ του ΟΗΕ και φτάσαμε στην επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου». Είναι με τέτοιες κινήσεις, εκτίμησε, «που αναβαθμίζεται το ψευδοκράτος, που αποκρύβεται ο κατοχικός χαρακτήρας του προβλήματος και καθιερώνεται το Κυπριακό ως διακοινοτική διαφορά».

Στο μεταξύ, χτες, η διαδικτυακή έκδοση του «Φιλελεύθερου» μετέδωσε ότι η Τουρκία εξέδωσε νέα NAVTEX (με αριθμό 556/15), από την οποία προκύπτει ότι θα συνεχίσει τις έρευνές του εκτός κυπριακής ΑΟΖ αλλά στα ανοιχτά της Κύπρου. Η ίδια πηγή έκανε γνωστό ακόμα πως η Αγκυρα δέσμευσε περιοχές ανοιχτά της κατεχόμενης Αμμοχώστου, για την πραγματοποίηση, σήμερα και αύριο, άσκησης έρευνας και διάσωσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ