Κυριακή 14 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αρης Βελουχιώτης
Αρης Βελουχιώτης
φωτό 1

Στις 16 Ιούνη του 1945 έβαλε τέλος στη ζωή του ο ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ, Καπετάνιος του Γενικού Στρατηγείου του ΕΛΑΣ. Ο Αρης αναδείχτηκε σε πρωτοπόρο αγωνιστή, καθοδηγητή, εμπνευστή του ένοπλου επαναστατικού κινήματος. Με τη δράση, την οξυδέρκειά του για το ρόλο των Αγγλων ιμπεριαλιστών, με τα ηγετικά του προσόντα, ενέπνευσε πίστη, πειθαρχία και ηρωισμό στους αγωνιστές της Αντίστασης. Ο Αρης αντιτάχτηκε στη Συμφωνία της Βάρκιζας και τη χαρακτήρισε λαθεμένη. Η πανελλαδική συνδιάσκεψη του 2011 αποφάσισε την πολιτική αποκατάσταση του ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ. Αξιος σύντροφος και συνεργάτης του Αρη υπήρξε ο καπετάν Τζαβέλλας που τον ακολούθησε σ' όλη την αγωνιστική του πορεία. Στάθηκε δίπλα του, ακόμα και στις στιγμές του τραγικού θανάτου του, δίνοντας και ο ίδιος τέλος στη ζωή του.

Στη μνήμη του Αρη, όπως και όλων των αγωνιστών της Αντίστασης, ο Βασίλης Κωνσταντούλας από την Αστρίτσα Καρδίτσας, 15χρονος αγωνιστής του ΔΣΕ, τότε, προσφέρει 100 ευρώ στην ΚΟ Καρδίτσας.

***

φωτό 1

H Λέσχη Φίλων Μόντρεαλ του ΚΚΕ προσφέρει για την ενίσχυση του ΚΚΕ, 750 δολ. Καναδά, στη μνήμη του σ/φου μας ΓΙΑΝΝΗ ΒΛΑΧΟΥ.

***

φωτό 1

Στις 12.6.2015 έκλεισαν τρία χρόνια από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο σ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΡΜΠΟΣ, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της ηρωικής μας Εθνικής Αντίστασης.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 100 ευρώ στο Κόμμα του, μέσω ΚΟΒ Λιούμη του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη του ΜΑΝΩΛΗ ΡΑΠΛΑΚΗ, προσφέρουμε 150 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ελληνορώσων.

Η γυναίκα του, Ειρήνη

τα παιδιά του, Βασίλης και Γιάννης

***

φωτό 1

Στις 11 Ιούνη συμπληρώνονται 10 χρόνια που «έφυγε» από κοντά μας ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, στέλεχος και βουλευτής του ΚΚΕ το 1958 με το ψηφοδέλτιο της ΕΔΑ στο ν. Σερρών. Για την αγωνιστική του δράση, στην υπεράσπιση των συμφερόντων της εργατικής τάξης και του λαού, η αστική τάξη τον «τίμησε», εξορίζοντάς τον για 7 χρόνια και 9 μήνες στη Μακρόνησο, τον Αϊ-Στράτη από 16.7.1947 έως 19.3.1955 και για 3 χρόνια και 11 και μισό μήνες στο Παρθένι της Λέρου από 21.4.1967 έως 6.4.1971. Ο Θ. Παπαθανασίου σ' όλη τη ζωή του δεν λύγισε ούτε για μια στιγμή. Παρά τα κυνηγητά, τις φυλακίσεις, τα βασανιστήρια και τις εξορίες κράτησε ψηλά τη σημαία της αξιοπρέπειας και του ταξικού εργατικού ήθους. Στάθηκε πιστός στις αρχές και στην ιδεολογία του Μ-Λ που την υπερασπίστηκε μέχρι το τέλος.

ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ
Στη μνήμη του, η σύζυγός του στη ζωή και τον αγώνα, Πελαγία Παπαθανασίου, τα παιδιά και τα εγγόνια του προσφέρουν 300 ευρώ, μέσω της ΚΟ Βότση για την οικονομική - πολιτική και ιδεολογική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του πατέρα, παππού και προπάππου μας, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΤΑΦΟΠΟΥΛΟΥ, που «έφυγε» από τη ζωή στο Βόλο σε ηλικία 100 ετών, Μακρονησιώτη Αγωνιστή, φυλακισμένου στο Α' Τάγμα του Κολαστηρίου.

Οι κόρες του, Αννα Αρχιμανδρίτου και Φωτεινή Νταφοπούλου, τα εγγόνια του, Βασίλης και Δημήτρης Αρχιμανδρίτης, ο γαμπρός του, Φάνης Αρχιμανδρίτης, προσφέρουμε στο τιμημένο και ένδοξο ΚΚΕ το ποσό των 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Δικηγόρων, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα της δράσης και οικονομικής του αυτοτέλειας. «Οι ζευγάδες φεύγουν, η σπορά μένει».

***

φωτό 2

Στη μνήμη των γονιών μου ΚΩΣΤΑ (ψευδώνυμο Αθάνατος) και ΧΡΥΣΟΥΛΑ (ψευδώνυμο Χρύσα) ΖΗΣΑΚΗ από την Κυανή Εβρου (πρόσφυγες του 1922 από το Ζαλουφακί Ανατολικής Θράκης), αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και μαχητές του ΔΣΕ, προσφέρουμε στο ηρωικό μας ΚΚΕ 300 ευρώ.

Τα παιδιά τους, Τασούλα και Σίμος, και τα εγγόνια τους, Ντεγιάν και Χριστίνα

***

φωτό 1

Στη μνήμη της θείας μου ΦΡΟΣΩΣ ΚΩΤΟΥΖΑ που υπήρξε αγωνίστρια - μαχήτρια του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ αλλά και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Εζησε για πολλά χρόνια την πολιτική προσφυγιά στην Ουγγαρία. Υπηρέτησε με συνέπεια το ΚΚΕ απ' όποια θέση της είχε χρεωθεί. Μας έμαθε τι σημαίνει αγώνας για υψηλά ιδανικά και αξίες, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Θα τη θυμόμαστε πάντα με αγάπη.

Στη μνήμη της προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Βέροιας 100 ευρώ.

Ο ανιψιός της, Θωμάς

***

φωτό 2

ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ
Προς τιμή των αξέχαστων αγαπημένων μου γονιών ΞΑΝΘΗΣ και ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΤΟΥ, προσφέρω στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πεύκης και 50 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή».

Η κόρη τους, Μαίρη Κούτσουτου

***

φωτό 1

Στη μνήμη του συντρόφου ΔΗΜΗΤΡΗ ΖΙΩΓΟΥ που πριν ένα χρόνο «έφυγε» από κοντά μας, η σύντροφός του Γιάννα καθώς και τα παιδιά τους προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αγ. Βαρβάρας Ν/Δ Τομέα, 50 ευρώ ενίσχυση.

***

φωτό 1

Το Μάη του 2015 συμπληρώθηκαν 23 χρόνια από το θάνατο του ΚΩΣΤΑ ΜΠΟΥΛΑ, από την Καβάλα, στέλεχος του ΚΚΕ και του καπνεργατικού κινήματος του νομού. Ο σ/φος Μπουλάς διετέλεσε πρόεδρος του ταξικού Συνδικάτου Καπνεργατών στην Καβάλα και του Εργατικού Κέντρου.

Στη μνήμη του, η σύντροφός του στη ζωή και στους αγώνες Μαρία - Μαρούσα Μπουλά από τα Παλατίτσια Ημαθίας, προσφέρει το ποσό των 100 ευρώ για ενίσχυση του ΚΚΕ, μέσω της ΤΟ Καβάλας.

***

φωτό 1

Στις 30 Μάη 2012 «έφυγε» από τη ζωή, ύστερα από ανίατη ασθένεια, ο αγωνιστής ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Τάκης) ΑΔΑΛΗΣ του Χρήστου. Γεννήθηκε στις 17 Ιούλη του 1940, γιος των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, Χρήστου και Σοφίας Αδαλή, παιδί της γενιάς του Εμφυλίου και της πολιτικής προσφυγιάς. Ακολουθώντας τις αγωνιστικές παραδόσεις των γονιών του, αναδείχθηκε σε στέλεχος της οργάνωσης της νεολαίας των πολιτικών προσφύγων στην Τασκένδη της Σοβιετικής Ενωσης, όπου διετέλεσε και Γραμματέας της Οργάνωσης της ΚΝΕ. Σπούδασε Μηχανολόγος Μηχανικός στο Πολυτεχνείο του Γκόρκι. Εργάστηκε με την ειδικότητα του Μηχανολόγου - Μηχανικού και αναδείχτηκε Ανώτερο Τεχνικό Στέλεχος στον κλάδο της Ναυτικής Μηχανολογίας. Παντρεύτηκε τη Βικτωρία, κόρη αγωνιστών, το γένος Κιτσούλη και απέκτησαν τρία παιδιά. Τη Σοφία, τη Μαργαρίτα και το Χρήστο Αδαλή. Ο Δημήτριος Αδαλής έμεινε πιστός στα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε έως το τέλος της ζωής του.

ΜΠΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΜΠΟΥΛΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ, των γονιών του, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΣΟΦΙΑΣ ΑΔΑΛΗ, και των γονιών της Βικτωρίας, ΣΤΕΡΙΑΝΗΣ και ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΙΤΣΟΥΛΗ, η σύζυγός του Βικτωρία, τα παιδιά του, Σοφία, Κώστας, Μαργαρίτα, Χρήστος, και τα εγγόνια του, Ουρανία και Βικτωρία, προσφέρουν 50 ευρώ, για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του συν/φου ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΟΤΣΙΚΑ από την Τσαριτσάνη Ελασσόνας, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή στα Καρδαμίτσια - Μάρμαρα Ιωαννίνων, ο αδερφός του Νίκος Τσιότσικας και η οικογένειά του προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω της ΤΟ Ιωαννίνων το ποσό των 50 ευρώ.

  • Σ/φοι και οπαδοί του Κόμματος στη λαϊκή γειτονιά Καρδαμίτσια - Μάρμαρα Ιωαννίνων προσφέρουν, στη μνήμη του σ. Γιάννη Τσιότσικα, μέσω της ΤΟ Ιωαννίνων, το ποσό των 50 ευρώ.

***

φωτό 1

«Εφυγε» από κοντά μας, στις 16/04/2015 ο σ. ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ. Γεννημένος το 1939 από γονείς Πόντιους και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Σε ηλικία πέντε χρόνων εξορίστηκε για τριάμισι χρόνια μαζί με τον αδελφό και τη μάνα του, η οποία πέθανε στους δυο πρώτους μήνες της εξορίας. Ο πατέρας του Γιώργος Αβραμίδης, αξιωματικός του ΔΣΕ που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο μέτωπο του απελευθερωτικού αγώνα, το 1949, δολοφονείται από προδοσία. Εμεινε, έτσι, ορφανός από μάνα και πατέρα. Πέρασε τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του στο ορφανοτροφείο Γρεβενών και στην επαγγελματική σχολή «Αριστοτέλης» της Θεσσαλονίκης, όπου πήρε και το πτυχίο του τεχνίτη επιπλοποιού. Το 1959 ήρθε στη Λάρισα όπου εργάστηκε, φοίτησε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και παντρεύτηκε τη σύντροφό του Αννα.

...Σ' όλα τα χρόνια της αγωνιστικής του διαδρομής δεν έλειψε στιγμή από τις μάχες που έδινε το Κόμμα. Υποψήφιος με τους δημοτικούς συνδυασμούς του ΚΚΕ, εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με την Δημοκρατική Δημοτική Ενότητα στο Δήμο Καλλιθέας για τρεις τετραετίες.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ) ΑΔΑΛΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΑΚΗΣ) ΑΔΑΛΗΣ
Στη μνήμη του, πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Νεάπολης - Φιλ/πολης τα ανίψια του Ελένη, Βάσω, Γιώργος Αβραμίδης 200 ευρώ, Σεβαστιάδου Σοφία 50 ευρώ, Σεβαστιάδης Θωμάς 30 ευρώ, Πλιάτσικας Αποστόλης 20 ευρώ και η ΚΟΒ Νεάπολης - Φιλ/πολης 40 ευρώ.

***

Ο Μπανάρας Κώστας προσφέρει το ποσό των 100 ευρώ, μέσω της ΤΟ Ηλείας του ΚΚΕ, στη μνήμη του βετεράνου κομμουνιστή ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΒΑΓΓΕΛΗ από το Γερακαριό Κιλκίς και των: ΜΠΑΝΑΡΑ ΓΙΑΝΝΗ, ΚΟΚΚΙΝΗ ΒΑΣΙΛΗ και ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΩΡΓΗ (Λεονταράκο) από το Βαλτεσινίκο Γορτυνίας, που δολοφονήθηκαν από τους παρακρατικούς, το 1949.

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗ από το Αηδονοχώρι Καρδίτσας, πιστού στο ΚΚΕ και μέλους του μέχρι που «έφυγε» από τη ζωή στις 11-5-2015, η σύζυγός του Σοφία και τα παιδιά του Πέτρος και Χρυσούλα προσφέρουν στο ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Κέδρου.

***

φωτό 1

Στη μνήμη των παρακάτω ΕΠΟΝιτών αγωνιστών από τη Λακωνία:

ΓΙΩΡΓΗ ΛΙΝΑΡΔΗ (φωτ.), πρωτοπόρου αγωνιστή από το ΕΑΜ νέων, στελέχους της ΕΠΟΝ, Μαχητή στο ΔΣΕ, Πολιτικού Επιτρόπου και Επιλοχία, ανάπηρου, που «έφυγε» στις 20.2.2010.

ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΛΚΑΝΤΖΑΚΟΥ, τελευταίου Γραμματέα της ΕΠΟΝ Λακωνίας. Σκοτώθηκε το 1949, μαχητής του ΔΣΕ, στον Πάρνωνα.

ΝΙΚΑ ΜΕΡΤΑΚΟΥ, μέλους της ΝΕ Λακωνίας της ΕΠΟΝ και όχι μόνον. Εκτελέστηκε το 1948 στο Γουδή.

ΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΑΚΟΥ, στελέχους της ΕΠΟΝ. Τον σκότωσαν με βασανιστήρια στο τμήμα Κρυονερίου, το 1946.

ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΥ, ΕΠΟΝίτη. Σκοτώθηκε από Χίτες, το 1946.

Στη μνήμη όλων προσφέρω στη ΚΝΕ Λακωνίας 100 ευρώ.

Η συντρόφισσα Ελένη Καλαφακάκου - Λιναρδή

***

φωτό 1

Στη μνήμη του αγαπημένου πατέρα μου ΚΟΥΤΣΑΥΤΗ ΘΟΔΩΡΗ, αγωνιστή της ΕΠΟΝ και του ΕΛΑΣ, αταλάντευτου κομμουνιστή μέχρι το τέλος της ζωής του, προσφέρω στο ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Βούλας.

ΚΟΥΤΣΟΥΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΚΟΥΤΣΟΥΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Η κόρη του, Μπέττυ Κουτσαύτη

***

φωτό 1

Στη μνήμη της αγαπημένης του θείας ΕΛΕΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗ, που «έφυγε» στις 21.05.2015 από τη ζωή, ο Σπύρος Κοντόπριας προσφέρει, αντί στεφάνου, 50 ευρώ στο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, μέσω της ΤΕ Λευκάδας του ΚΚΕ.

***

Στη μνήμη των αγωνιστών του ΔΣΕ και της Εθνικής Αντίστασης ΟΜΗΡΟΥ και ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗ και ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΓΝΟΥ, προσφέρω στο ΚΚΕ 20 ευρώ μέσω της ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟΑ.

Χρήστος Χριστοφορίδης

***

Στη μνήμη του παππού μας ΜΙΧΑΗΛ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ - ΕΥΑΓΓΕΛΑΚΟΥ(1914 -1990) προσφέρουμε 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Πειραιά. Εξορίστηκε στην Ικαρία απ' όπου γύρισε αλύγιστος. Με τη στάση του στη ζωή, το ήθος, τις θυσίες και την προσφορά του στο ΚΚΕ και το εργατικό κίνημα, μας έδειξε το δρόμο που ακολουθούμε πιστά, δείχνοντας πως κανένας αγώνας, καμιά θυσία δεν πάει χαμένη.

Τα εγγόνια του Γιώργος, Ακης

***

φωτό 1

Στις 25 Μάη 2015 «έφυγε» από κοντά μας ο σ. ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΤΖΑΚΑΣ. Ο σ. Μπατζάκας γεννήθηκε το 1929 στις Συκιές Θεσσαλονίκης. Οργανώθηκε στο ΚΚΕ σε ηλικία 20 ετών. Μικρό παιδί οργανώθηκε στην ΕΠΟΝ και σφυρηλατήθηκε στον αγώνα ενάντια στον κατακτητή. Στα δύσκολα χρόνια της παρανομίας μέσα από τις γραμμές του Κόμματος κράτησε αταλάντευτη στάση, παρ' όλες τις διώξεις, τις φυλακίσεις, τα βασανιστήρια, κρατώντας ψηλά τη σημαία του Μαρξισμού - Λενινισμού.

Το 1961 εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Συκεών. Κατά τη διάρκεια της χούντας φυγαδεύτηκε στην Αθήνα και ζούσε για αρκετό καιρό κάτω από γέφυρες, για να αποφύγει εκ νέου σύλληψη. Η μεταπολίτευση τον βρίσκει στις επάλξεις του αγώνα και μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή της πάλης του λαού μας. Δεν εγκατέλειψε ποτέ το όραμα για μια κοινωνία, όπου ο λαός θα είναι νοικοκύρης στον τόπο του, για μια κοινωνία σοσιαλιστική, για τον κομμουνισμό. Ο σ. Μπατζάκας έμεινε πιστός στις αξίες και τα ιδανικά του ΚΚΕ μέχρι το τέλος της ζωής του.

ΚΟΥΤΣΟΥΤΟΥ ΞΑΝΘΗ
ΚΟΥΤΣΟΥΤΟΥ ΞΑΝΘΗ
Στη μνήμη του, σύντροφοι και φίλοι του, προσφέρουν στο ΚΚΕ, το κόμμα που τόσο αγάπησε και τίμησε, 500 ευρώ.

***

φωτό 1

Πέρασαν 6 μήνες που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μου σύζυγος και πατέρας ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΡΗΣ. Δε θα ξεχαστεί ποτέ, αφού πάντα θα θυμόμαστε τον αγώνα του για τα ιδανικά του ΚΚΕ, την αγάπη και τον αλτρουισμό του που ήταν σημεία αναφοράς για όσους τον συναναστράφηκαν.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Γεωργία και τα παιδιά του Ματούλα και Τάσος προσφέρουν στο ΚΚΕ 200 ευρώ.

***

Φωτό 1

Συμπληρώνεται σήμερα ένας χρόνος που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος, πατέρας και παππούς ΜΟΘΩΝΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

Η σύζυγός του, Σταυρούλα Μοθωνιού, τιμώντας τη μνήμη του, προσφέρει στο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, ενίσχυση 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Ν. Ζωής Περιστερίου.

***

φωτό 1

Πέρασαν έξι χρόνια, από τις 15.5.2009, που «έφυγε» από κοντά μας ο αγαπημένος μου σύζυγος ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ, αγωνιστής του ΚΚΕ, της Εθνικής Αντίστασης και μαχητής του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του προσφέρω στο τιμημένο Κόμμα μας, το ΚΚΕ, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αμαρουσίου.

Μαρία Κούβαρη

***

Στη μνήμη της αγαπημένης μου μητέρας ΣΤΕΛΛΑΣ ΑΚΡΙΤΙΔΟΥ, που «έφυγε» πρόσφατα από τη ζωή, προσφέρω 100 ευρώ στο «Σπίτι του Αγωνιστή», στο οποίο φιλοξενήθηκε με φροντίδα και στοργή για ένα διάστημα της ζωής της.

Η κόρη της, Ευγενία Ακριτίδου


ΚΩΣΤΑΣ ΖΗΣΑΚΗΣ
ΚΩΣΤΑΣ ΖΗΣΑΚΗΣ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΖΗΣΑΚΗ
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΖΗΣΑΚΗ

ΛΙΝΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΛΙΝΑΡΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΙΩΓΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΙΩΓΟΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ

ΤΣΙΟΤΣΙΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΤΣΙΟΤΣΙΚΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΒΛΑΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΒΛΑΧΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΕΛΕΝΗ
ΛΟΓΟΘΕΤΗ ΕΛΕΝΗ

ΜΠΑΤΖΑΚΑΣ ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ
ΜΠΑΤΖΑΚΑΣ ΠΕΡΙΑΝΔΡΟΣ

ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΝΤΑΦΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΝΤΑΦΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΡΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΡΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΘΩΝΙΟΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΘΩΝΙΟΣ

ΚΩΤΟΥΖΑ ΦΡΟΣΩ
ΚΩΤΟΥΖΑ ΦΡΟΣΩ

ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ
ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΡΜΠΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΡΜΠΟΣ

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ