Τρίτη 9 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ
Ψάχνουν τα «σημεία σύγκλισης» για την αντιλαϊκή επίθεση

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και δανειστών, πριν «κλείσουν» τη συμφωνία που θα περιέχει σωρεία νέων αντιλαϊκών μέτρων τα οποία θα προστεθούν σε όσα ήδη ισχύουν, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς. Ετσι, μετά τη δημοσιοποίηση της πρότασης των 47 σελίδων της κυβέρνησης αλλά και αυτής των δανειστών, τώρα οι δύο πλευρές συζητούν «για να βρεθούν τα σημεία σύγκλισης» ώστε να προχωρήσει η διαδικασία, όπως δήλωσε χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι όλο το σκηνικό που στήθηκε τις προηγούμενες μέρες έχει στόχο να εξαπατήσει το λαό. Του παρουσίασαν αρχικά ορισμένες απαιτήσεις των δανειστών, όπως η κατάργηση του ΕΚΑΣ και η αύξηση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, για να καλύψουν την πρόταση της συγκυβέρνησης που είναι εξίσου αντιλαϊκή. Εθεσαν έτσι το δίλημμα «ποια είναι καλύτερη από τις δύο», ώστε να στρατευθεί ο λαός πίσω από μια συμφωνία - «σφαγή» για τις εργατικές οικογένειες. Επιπλέον, η κυβέρνηση εμφανίζεται διατεθειμένη να υιοθετήσει ορισμένα από τα μέτρα που έχουν προτείνει οι δανειστές στο πλαίσιο της «σύγκλισης». Αλλωστε, ο Γ. Σακελλαρίδης είπε ότι «αντιλαμβανόμαστε τα πολιτικά όρια των άλλων, ελπίζουμε το ίδιο και γι' αυτούς». Σε άλλο σημείο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «φίλο της Ελλάδας» τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ. Κ. Γιούνκερ, και ισχυρίστηκε πως ο πρωθυπουργός δεν του τηλεφώνησε το Σάββατο, όπως διέρρευσε σε ΜΜΕ και παραδέχτηκε ο ίδιος ο πρόεδρος της Κομισιόν, αλλά πως η επαφή έγινε από συνεργάτες του πρωθυπουργού σε συνεργάτες του Γιούνκερ.

Σε ερώτηση εάν τίθεται θέμα παράτασης του προγράμματος, σημείωσε ότι η Αθήνα επιδιώκει «μια μεσοπρόθεσμη συμφωνία που θα διευθετεί το χρηματοδοτικό πρόβλημα και την κρίση ρευστότητας αλλά θα περιλαμβάνει και το θέμα του χρέους. Οποιαδήποτε λύση λαμβάνει υπόψη της τα παραπάνω, τη συζητάμε». Για τη μη πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι η ελληνική πλευρά ζήτησε μέσω της Τράπεζας της Ελλάδας να ομαδοποιηθούν οι δόσεις του ΔΝΤ για το τέλος του μήνα.

Τέλος, υποστήριξε πως δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών και πως ο πρωθυπουργός έχει πει ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας. Σχετικά με το εάν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, όταν έρθει η συμφωνία στη Βουλή, ο Γ. Σακελλαρίδης ανέφερε πως τίθεται ζήτημα προσωπικής πολιτικής ευθύνης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναζητούν τρόπο να ξεπεραστεί η εμπλοκή με στόχο την αντιλαϊκή συμφωνία(2015-06-17 00:00:00.0)
«Μόνο μας πλάνο η συμφωνία με τους δανειστές»(2015-06-16 00:00:00.0)
Δεν μπορούν να κρύψουν τα αντιλαϊκά μέτρα(2015-05-08 00:00:00.0)
Αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες(2015-02-20 00:00:00.0)
Διαπάλη για το μείγμα της αντιλαϊκής πολιτικής(2014-10-07 00:00:00.0)
Το μικρό καλάθι της διγλωσσίας...(2012-05-17 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ