Τρίτη 9 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ
Ενίσχυση στα ελληνοαλβανικά σύνορα στο φόντο διεκδικήσεων

Επαναλειτουργία στρατιωτικών φυλακίων και ενίσχυση του στρατεύματος στα ελληνοαλβανικά σύνορα προανήγγειλε, από το ακριτικό φυλάκιο των Δρυμάδων Πωγωνίου Ιωαννίνων, ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Ηπειρο και τη Δυτική Μακεδονία, όπου και επισκέφτηκε συνοριακά φυλάκια.

Συγκεκριμένα, δήλωσε στο ΑΠΕ: «Ηδη ανασχεδιάζουμε όλη την περιοχή. Ο ανασχεδιασμός της αμυντικής δομής θα ανακοινωθεί σε λίγο καιρό. Το καλοκαίρι, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης που γίνεται και σύμφωνα με τις εντολές που έχουν δοθεί και από εμένα αλλά και από τον Αρχηγό του Στρατού, από την πρώτη σειρά, τις επόμενες μέρες, θα ενισχυθεί περαιτέρω η παρουσία των κληρωτών στην περιοχή. Θα υπάρξει επαναλειτουργία φυλακίων, μονάδες καταδρομέων που θα κάνουν ασκήσεις στην περιοχή, αλλά και ελικόπτερα θα επιχειρούν στην περιοχή, για να δώσουν στους κατοίκους αίσθημα ασφάλειας».

Η δήλωση δεν πρέπει να θεωρείται άσχετη τόσο με τις συνολικότερες εξελίξεις στα Βαλκάνια, στο φόντο της έντασης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, όσο και πιο συγκεκριμένα με την κλιμάκωση των διεκδικήσεων της αλβανικής αστικής τάξης, που τελευταία -σε συνεννόηση όπως φαίνεται με την Αγκυρα- θέτει ζητήματα όπως των θαλασσίων συνόρων στο Βόρειο Ιόνιο ή των περιουσιών των «τσάμηδων».

Αλλωστε, ερωτηθείς σχετικά, ο Π. Καμμένος είπε: «Η εθνική κυριαρχία της χώρας δεν είναι προς διαπραγμάτευση και κανένας δεν μπορεί να τη διαπραγματευτεί, είτε αυτό λέγεται οικονομική απειλή, είτε λέγεται εξωτερική απειλή. Η Ελλάδα ούτε φοβάται ούτε παραδίδει χιλιοστό της γης, του αέρα και της θάλασσάς της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ