Τετάρτη 3 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για την Υγεία

Αύριο Πέμπτη τη σκυτάλη παίρνουν οι Λαϊκές Επιτροπές των βορειοανατολικών συνοικιών της Αττικής

Από την κινητοποίηση στην Αρτα
Από την κινητοποίηση στην Αρτα
Σε κινητοποιήσεις στα τοπικά καταστήματα του ΙΚΑ καλούν, αύριο Πέμπτη, οι Λαϊκές Επιτροπές Νέας Ιωνίας, Νέου Ηρακλείου, Αμαρουσίου, Χαλανδρίου, Μεταμόρφωσης, τα Σωματεία Συνταξιούχων και οι Σύλλογοι Γυναικών, διεκδικώντας αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους. Στις 9 π.μ., θα γίνει συγκέντρωση στο ΙΚΑ Αμαρουσίου, στο ΙΚΑ Ν. Φιλαδέλφειας και στην πλατεία Χαλανδρίου και στις 10 π.μ. στο ΙΚΑ Ν. Ιωνίας.

Τα προβλήματα στις δημόσιες δομές όλων των βαθμίδων είναι τεράστια και οι ασθενείς αναγκάζονται να βάζουν ολοένα και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Για παράδειγμα, το ΙΚΑ Νέας Ιωνίας λειτουργεί με ελάχιστο προσωπικό που δεν μπορεί να καλύψει όλους τους ασφαλισμένους, καθώς εξυπηρετεί εκτός από τη Νέα Ιωνία τρεις ακόμα δήμους, το Ηράκλειο, τη Μεταμόρφωση και τη Φιλαδέλφεια.

Οι φορείς που κινητοποιούνται, διεκδικούν ανάμεσα σε άλλα: Να καταργηθούν όλες οι πληρωμές των ασφαλισμένων για φάρμακα και εξετάσεις. Ολες οι προληπτικές εξετάσεις να καλύπτονται πλήρως, χωρίς κριτήρια. Να έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη όλοι οι άνεργοι και οι οικογένειές τους. Να εμβολιάζονται όλα τα παιδιά χωρίς καμιά επιβάρυνση. Να καταργηθούν τα σφαγεία των ΚΕΠΑ (Κέντρα Πιστοποίησης Αναπήρων). Αμεσες προσλήψεις γιατρών και προσωπικού, ώστε να επανδρωθούν όλα τα νοσοκομεία και οι υγειονομικές μονάδες με μόνιμο προσωπικό.

Από τη συγκέντρωση την περασμένη Πέμπτη στον Πειραιά
Από τη συγκέντρωση την περασμένη Πέμπτη στον Πειραιά
Κινητοποίηση για τα οξυμένα προβλήματα στον κρατικό τομέα της Υγείας έγινε την περασμένη Πέμπτη και στην Αρτα, από το Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Νομού Αρτας, το Εργατικό Κέντρο Αρτας, Σωματεία Συνταξιούχων, την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Αρτας και το Σύλλογο Γυναικών Αρτας της ΟΓΕ. Τέλος, θυμίζουμε ότι μαζική συγκέντρωση για την Υγεία είχε γίνει την περασμένη Πέμπτη και στον Πειραιά, από τις Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας - Ρέντη, Περάματος και Σαλαμίνας.

Τέλος, συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή, στα Επείγοντα του «Ευαγγελισμού», στις 8 π.μ., αποφάσισε το ΔΣ του Συλλόγου των Εργαζομένων, για τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού, τον οικονομικό στραγγαλισμό του νοσοκομείου και την εργασιακή εξουθένωση των εργαζομένων. Θα ακολουθήσει παρέμβαση στη Διοίκηση του νοσοκομείου.

Επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα εκρηκτικά προβλήματα του «Αγία Ολγα» οργανώνει αύριο η Επιτροπή Αγώνα του ΠΑΜΕ στο νοσοκομείο, στο κτίριο της Διοίκησης του νοσοκομείου, στις 11.30 π.μ. Καλεί τους εργαζόμενους στην εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στις 12 μ., στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ