Τετάρτη 3 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ «ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΝ» ΚΑΙ «ΔΙΑΚΟΝΙΑ»
Το ... «θαύμα» του τουρισμού δε σώζει τους εργαζόμενους

Στον «αέρα» οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που κινητοποιούνται για δεδουλευμένα και για να παραμείνουν στη δουλειά τους

Στον «αέρα» παραμένουν οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «Πεντελικόν», καθώς κανένας εκπρόσωπος των εργοδοτών, ούτε των παλιών που έβαλαν αιφνιδιαστικά «λουκέτο», ούτε των νέων που αγόρασαν την επιχείρηση, δεν εμφανίστηκε στην τριμερή συνάντηση, την περασμένη Πέμπτη.

«Στα αιτήματα των εργαζομένων, η μόνη δέσμευση από τους εκπροσώπους του υπουργείου ήταν για συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο να δοθεί έκτακτο βοήθημα για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών τους, επικαλούμενοι μάλιστα τις περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες του Οργανισμού», σημειώνει το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής και προσθέτει: «Τη στιγμή που αυτή ακριβώς η κυβέρνηση υποχρέωσε τον ΟΑΕΔ, μαζί με άλλους οργανισμούς, να καταθέσει τα ταμειακά του διαθέσιμα για την αποπληρωμή του χρέους που δε δημιούργησε ο λαός, είναι τουλάχιστον προκλητικό να μας λένε κατάμουτρα ότι τα οικονομικά του ΟΑΕΔ είναι περιορισμένα για την ενίσχυση των εργαζομένων».

Την ανάκληση όλων των απολύσεων, όπως και την καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων, απαιτεί η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων και στο ξενοδοχείο «Διακονία», που ανήκει στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Την Κυριακή, έγινε εξόρμηση έξω από την εκκλησία Αγ. Σοφία, όπου βρισκόταν ο μητροπολίτης Ανθιμος, προκειμένου οι εργαζόμενοι να ορίσουν συνάντηση μαζί του, καθώς μετά τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών, τώρα φημολογείται έντονα ότι το ξενοδοχείο θα κλείσει μέσα στον Ιούνη. Στο ξενοδοχείο εργάζονταν 25 άτομα και σήμερα έχουν απομείνει 14. Η Μητρόπολη προχώρησε σε απολύσεις 4 καμαριέρων, παραδίδοντας τις θέσεις τους σε εργολαβικά συνεργεία.

Στην ανακοίνωσή της, μεταξύ άλλων, η Επιτροπή αναφέρει πως η διοίκηση «αποφάσισε να κλείσει ένα ολόκληρο τμήμα και να πετάξει κυριολεκτικά στο δρόμο τις καμαριέρες, προκειμένου να εξοικονομήσει χρήματα, αφού συνεργάζεται με γραφεία ευρέσεως εργασίας και με ΚΕΚ, προκειμένου να διασφαλίζει φτηνό εργατικό δυναμικό», ενώ «επανέρχεται εκδικητικά και διαχέει φήμες ότι το ξενοδοχείο θα σταματήσει τη λειτουργία του τον Ιούνη», με στόχο «να εξαναγκάσει τους εργαζόμενους να δεχτούν αλλαγές στις συμβάσεις τους, να τους κάνει φτηνότερους. Παράλληλα και προκειμένου να εκβιάσει ακόμα πιο στυγνά, οφείλει δεδουλευμένους μισθούς πολλών μηνών στους εργαζόμενους και τις αποζημιώσεις στις απολυμένες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ