Τετάρτη 3 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Προσπαθούν να βάλουν εμπόδια

Με κάθε τρόπο, οι δυνάμεις του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού προσπαθούν να εμποδίσουν τη δυναμική που αναπτύσσεται σε όλη τη χώρα για τα συλλαλητήρια στις 11 Ιούνη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Θήβας (ΣΑΕΚΕ - πρώην ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΣΚ - στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ, Ενωτική), η οποία αρνήθηκε μέχρι και να παραχωρήσει την αίθουσα του Εργατικού Κέντρου για τη διεξαγωγή της σύσκεψης που είχε ανακοινώσει η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με τη φτηνή δικαιολογία ότι «δεν αιτήθηκαν σωματεία της δύναμης του ΕΚΘ». Κι αυτό όταν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και θα συμμετείχαν στη σύσκεψη, ανήκουν στη δύναμη του ΕΚΘ.

Η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ξεκαθαρίζει ότι τέτοιες μεθοδεύσεις φίμωσης της φωνής των ταξικών δυνάμεων και παρακώλυσης της συνδικαλιστικής δράσης δε θα περάσουν. «Οι εγκαταστάσεις του ΕΚΘ δεν είναι τσιφλίκι κανενός και ούτε διατίθενται για προσωπική χρήση. Ανήκουν στο σύνολο των σωματείων και της εργατικής τάξης» σημειώνει το ΠΑΜΕ και καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση την Πέμπτη 4 Ιούνη, στις 7.30 μ.μ., στο ΕΚΘ, για να πάρουν απάντηση οι εργατοπατέρες και όσοι προσπαθούν να εμποδίσουν στην οργάνωση της πάλης.

Σε μια ακόμα περίπτωση, η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, παρουσία και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος του ΔΣ του ΕΚΗ, Σ. Βαρδάκη, καταψήφισε την πρόταση της ΔΑΣ για συμμετοχή του Εργατικού Κέντρου στο συλλαλητήριο στις 11 Ιούνη. Αποφάσεις συμμετοχής έχουν ήδη πάρει σωματεία εργαζομένων και συνταξιούχων του νομού. Η πλειοψηφία του ΕΚΗ καταψήφισε επίσης την πρόταση της ΔΑΣ για απεργία με ανοιχτή ημερομηνία ενάντια στη νέα συμφωνία - μνημόνιο που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Η ΔΑΣ ΕΚΗ σημειώνει: «Για άλλη μια φορά, όπως έκανε η ίδια ηγεσία και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, καλλιεργούν τον εφησυχασμό και την αναμονή στους εργαζόμενους. Τόσο πολύ υπερασπίζονται την αντιλαϊκή πολιτική, που καταψήφισαν ακόμα και το ψήφισμα της ΔΑΣ που καταγγέλλει δημοτικές αρχές και την κυβέρνηση, επειδή διαλύουν τις επιχειρήσεις ύδρευσης και με την πολιτική τους βάζουν πλάτη στις απολύσεις εργαζομένων όπως στη ΔΕΥΑΗ». Καλεί τα σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ