Παρασκευή 29 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καμιά αύξηση στον ΦΠΑ στα νησιά

Σε ανακοίνωσή της, η Κομματική Επιτροπή Αιγαίου του ΚΚΕ σημειώνει, ανάμεσα σε άλλα, για την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου:

«Καμιά αύξηση στον ΦΠΑ! Είτε των συντελεστών είτε κατάργησης της έκπτωσης που ισχύει για τα νησιά του Αιγαίου για τους γνωστούς αντικειμενικούς λόγους και που διαμορφώθηκε μετά από επίμονες διεκδικήσεις. Η αύξηση του ΦΠΑ και η κατάργηση της έκπτωσης θα πυροδοτήσουν την ακρίβεια και θα οδηγήσουν στην απόγνωση τις λαϊκές οικογένειες των νησιών, θα πλήξουν και τα μεσαία εισοδήματα. Ο ΦΠΑ, οι έμμεσοι φόροι, είναι η πιο ληστρική και αντιλαϊκή φορολογία.

Να καταργηθεί τώρα ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο φάρμακο, στο βιβλίο, στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, του νερού και του ΟΤΕ. Είναι αδιανόητο να πληρώνει ο άνεργος, ο χαμηλοαμειβόμενος φόρο για να πάρει γάλα, ψωμί, τρόφιμα για το παιδί του, ο συνταξιούχος για φάρμακα! Να καταργηθεί επίσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο, σε αγροτικά εφόδια, μηχανήματα και στο πετρέλαιο κίνησης.

Η αύξηση του ΦΠΑ στις τουριστικές δραστηριότητες θα πλήξει τα λαϊκά στρώματα που αδυνατούν ή μειώνουν διαρκώς τις μέρες των διακοπών τους, τους κατοίκους, τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές επιχειρήσεις των νησιών. Αν ήθελε η κυβέρνηση να φορολογήσει τους μεγαλοξενοδόχους και τους μεγαλοεπιχειρηματίες θα φορολογούσε δραστικά τα κέρδη τους, που προτείνει το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ