Παρασκευή 29 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Υπαναχωρήσεις για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς;

Αν και δεν έχει ακόμα τεθεί σε διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, που αφορά και ζητήματα ιδιωτικής Εκπαίδευσης, πληθαίνουν οι φήμες για «διορθώσεις του υπουργείου» σε ζητήματα που αφορούν τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών σε αυτό το χώρο. Διορθώσεις που προφανώς έχουν να κάνουν με την «ευαισθησία» του υπουργείου και της κυβέρνησης στην κερδοφορία των ιδιοκτητών. Συγκεκριμένα:

Η πρώτη έκδοση του νομοσχεδίου προέβλεπε κλειστά φροντιστήρια και ίδιες αργίες για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, όπως και για τους εκπαιδευτικούς στα δημόσια σχολεία.

Η τελική έκδοση του νομοσχεδίου, όμως, προβλέπει άλλα! Μειώνει την περίοδο που είναι κλειστά τα φροντιστήρια και τις αργίες των ιδιωτικών εκπαιδευτικών κατά 12 μέρες, επαναφέροντας τον αριθμό τους σε αυτό που ισχύει με βάση τους παλιότερους νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (δηλαδή για τα Χριστούγεννα από 24 Δεκέμβρη έως 3 Γενάρη και για το Πάσχα από Μεγάλη Πέμπτη έως Τρίτη του Πάσχα)!

Σημειώνουμε ότι το ΚΚΕ συναντήθηκε με το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, με θέμα το επικείμενο πολυνομοσχέδιο. Από την πλευρά του ΚΚΕ, σημειώθηκε ότι το Κόμμα θα στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στην ιδιωτική Εκπαίδευση και ότι στο βαθμό που οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου αντιμετωπίζουν σε θετική κατεύθυνση αυτά τα προβλήματα, όπως διατυπώνονται σε συγκεκριμένα άρθρα, η στάση του ΚΚΕ θα είναι θετική.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org