Τετάρτη 6 Μάη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» - ΣΠΑΤΑ
«Απογειώνει» την εκμετάλλευση η εταιρεία φύλαξης

«Βγάζει μάτι» η στάση της Ομοσπονδίας του κλάδου

«Ο όμιλος "Brinks Hellas" προσφέρει τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες του σε όλη την ελληνική επικράτεια. Εχοντας στο δυναμικό του πάνω από 2.500 εργαζόμενους, είναι φανερό ότι επενδύει διαρκώς και σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό του, με σκοπό την ανάδειξη του ομίλου στο μεγαλύτερο του κλάδου παροχής υπηρεσιών ασφαλείας».

Με τα παραπάνω λόγια συνοδεύει τις αναρτήσεις με τις οποίες αναζητά προσωπικό, μέσω γνωστής ιστοσελίδας, η επιχείρηση «BRINKS». Ωστόσο, όπως προκύπτει από μαρτυρίες, η διαρκής και σταθερή «επένδυση» της επιχείρησης στους εργαζόμενους συνίσταται σε αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών και συνθήκες τρομοκρατίας για όποιον σηκώνει κεφάλι.

Η «BRINKS» είναι εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, που δραστηριοποιείται σε δεκάδες χώρους, μεταξύ των οποίων και το Αεροδρόμιο της Αθήνας. Καταγγελίες κάνουν λόγο για αλλεπάλληλες μειώσεις που ψαλίδισαν τους μισθούς των εργαζόμενων μέχρι και 40%. Σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η άρνηση της εταιρείας να αποζημιώσει το προσωπικό του Αεροδρομίου για το υπόλοιπο της κανονικής του άδειας, για το έτος 2014, όπως προβλέπει ο νόμος, καταβάλλοντας δηλαδή διπλάσιο ημερομίσθιο.

Η εταιρεία πλήρωσε τις μέρες της άδειας με κανονικό ημερομίσθιο, ακόμα και της τάξης των 16 ευρώ, με τον ισχυρισμό ότι δεν ήταν δική της υπαιτιότητα το γεγονός ότι δε χορηγήθηκαν στους εργαζόμενους οι μέρες της κανονικής τους άδειας(!).

Αυτό που εξοργίζει, όμως, είναι η στάση που κρατά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ασφάλειας Χρηματαποστολών - Φυλάκων (ΠΟΥΑΧΦ), όπου υπάγεται το Σωματείο των Εργαζόμενων της «BRINKS». Από το μισθό τους παρακρατείται αναγκαστικά η μηνιαία συνδρομή προς την Ομοσπονδία, που ανέρχεται σε 3,8 ευρώ, δηλαδή 45,6 ευρώ σε ετήσια βάση.

Ενώ όμως η Ομοσπονδία χαρατσώνει ακόμα και τις πενιχρές αποδοχές των εργαζόμενων, εκπρόσωποί της δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ στο χώρο δουλειάς, προκειμένου να συζητήσουν μαζί τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Πολύ περισσότερο, δεν έχουν αναλάβει οποιαδήποτε πρωτοβουλία για να πιέσουν την εργοδοσία να βάλει φρένο στις μειώσεις των μισθών.

Η παραπάνω κατάσταση είχε οδηγήσει εργαζόμενους να ζητήσουν να διαγραφούν από την Ομοσπονδία. Οπως, όμως, προκύπτει από καταγγελίες, μέσα σε λίγες ώρες, βρέθηκαν με το χαρτί της απόλυσης στο χέρι. Φαίνεται πως η Ομοσπονδία και η εργοδοσία λειτουργούν σαν «το ένα χέρι που νίβει το άλλο» και τα δυο μαζί λεηλατούν τα δικαιώματα των εργαζομένων και τρομοκρατούν όποιον τολμά να διαμαρτυρηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ