Τρίτη 28 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Από τις 5 Μάη οι εκλογές των Εμποροϋπαλλήλων

Στιγμιότυπο από τη μαζική Γενική Συνέλευση
Στιγμιότυπο από τη μαζική Γενική Συνέλευση
Ιδιαίτερα μαζική ήταν η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, που έγινε την Κυριακή το πρωί στα γραφεία του. Εκατοντάδες εργαζόμενοι και άνεργοι εμποροϋπάλληλοι παρακολούθησαν τον απολογισμό δράσης και συζήτησαν για τα καθήκοντα του σωματείου το επόμενο διάστημα. Πολλοί μετέφεραν με τις τοποθετήσεις τους πείρα από την κατάσταση στους χώρους δουλειάς, τα προβλήματα και τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες, τη δράση της Επιτροπής Ανέργων και των Επιτροπών Αγώνα του σωματείου.

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε οι αρχαιρεσίες του Συλλόγου να γίνουν από τις 5 έως και τις 17 Μάη στα γραφεία του (Αγίας Φιλοθέης 5Β), ενώ εξέλεξε και Εφορευτική Επιτροπή, η οποία, στην πρώτη της συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα πως η υποβολή υποψηφιοτήτων θα διαρκέσει έως και την Τετάρτη 29/4. Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) Εμποροϋπαλλήλων καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στις αρχαιρεσίες και να στηρίξουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Στη Διακήρυξή της, ανάμεσα σε άλλα, σημειώνει: «Ενισχύοντας τη ΔΑΣΕ, ενισχύετε την πάλη για την οργάνωση των εργαζομένων με Επιτροπές Αγώνα και σωματειακές επιτροπές μέσα στους χώρους εργασίας, για την οργάνωση και των ανέργων του κλάδου μας σε κοινή δράση με τις λαϊκές επιτροπές στις γειτονιές, ενάντια στην επίθεση της εργοδοσίας, στις μειώσεις μισθών, στην απληρωσιά, ενισχύουμε το ΠΑΜΕ, το αποκούμπι όλων των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ