Σάββατο 25 Απρίλη 2015 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Οι Κυνικοί στον Αδη» στο κουκλοθέατρο Μαιρηβή

Το «Κουκλοθέατρο Μαιρηβή» στου Ψυρρή (Σαχτούρη 4 και Σαρρή), στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, φιλοξενεί σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή, στις 9 το βράδυ, την ωριαίας διάρκειας παράσταση Θεάτρου Σκιών του Δημήτρη Μικιού «Οι Κυνικοί στον Αδη», που απευθύνεται σε ενήλικες και παιδιά άνω των 12 ετών. Πρόκειται για διασκευή κειμένων από τους «Νεκρικούς διαλόγους» του Λουκιανού κυρίως, με συνοδεία ζωντανής μουσικής!

Η παράσταση χρησιμοποιεί το στοιχείο του Θεάτρου Σκιών. Στους παραδοσιακούς πολιτισμούς η σκιά είχε να κάνει πάντα με τον κόσμο των νεκρών... Κατά την παράδοση, ο Καραγκιόζης έγινε φιγούρα από τον Χατζηαβάτη, όταν ο πρώτος πέθανε, για να μεταφέρει τα αστεία του στον κόσμο και να μας ανακουφίζει από τη σκληρή πραγματικότητα.

Οι φιγούρες της παράστασης είναι κατασκευασμένες στο χέρι και αναπαράγουν τον τρόπο που έφτιαχναν οι πρώτοι καραγκιοζοπαίχτες τις δικές τους χαρτονένιες φιγούρες, ασπρόμαυρες με έγχρωμες εγκοπές. Ο θίασος περιλαμβάνει 25 χάρτινους χαρακτήρες/ φιγούρες και 10 διαφορετικά σκηνικά! Η ιδέα, η διασκευή κειμένων, η κατασκευή φιγούρων και η ερμηνεία ανήκουν στον Δημήτρη Μικιό, ενώ οι διασκευές μουσικών κομματιών και η πρότυπη μουσική στον Μάριο Κωστάκη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ