Πέμπτη 23 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Να μπλέξουμε τα τραγούδια με τα συνθήματα

Δυο από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στη συναυλία, μιλάνε στο «Ριζοσπάστη»

Ο Γιώργος Σαρρής
Ο Γιώργος Σαρρής
Για τη συναυλία της Κυριακής και τα 16χρονα του ΠΑΜΕ, ο Γιώργος Σαρρής είπε στο «Ριζοσπάστη»: «Το ΠΑΜΕ είναι αμέτρητες μέρες σκληρών αγώνων χωρίς σταματημό. Είναι η μακριά λίστα των αγωνιστών του που έδωσαν τα πάντα με πληρωμή την ίδια τους τη θυσία, την απόλυση ή και την καταδίκη από τα αστικά δικαστήρια. Είναι οι σκληρές συγκρούσεις των ναυτεργατών με τους ΟΥΚάδες στο λιμάνι του Πειραιά το 2002, είναι οι 9 μήνες απεργίας των Χαλυβουργών αλλά και οι τόσοι αγώνες που έρχονται.

Είναι ο δυνατός αέρας που φύσηξε από το '99 για να διώξει μια και καλή τη σκόνη του βρωμερού συμβιβασμού των εργατοπατέρων που θάμπωναν και λέρωναν τους ταξικούς αγώνες. Είναι ο δρόμος που δείχνει στους καταπιεσμένους πως αυτό που μπορούμε και μας αξίζει δεν είναι απλά ένα καλύτερο μεροκάματο, αλλά ένας άλλος καλύτερος δικός μας κόσμος. Είναι η φωνή που ξυπνάει εδώ και 16 χρόνια τις μουδιασμένες και φοβισμένες συνειδήσεις, που λέει στους γονατισμένους να σηκωθούν και φωνάζει δυνατά στους εργάτες: "Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά"».

Ο Θοδωρής Καρέλλας σημείωσε: «Χαιρετίζω τους αγώνες του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ. Εύχομαι όλοι οι αγώνες που διεξάγει το ΠΑΜΕ και οι μικροί και οι μεγάλοι να ακουμπήσουν ακόμα περισσότερο κόσμο. Να γίνουμε ακόμα πιο πολλοί και να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν και μας αξίζουν. Η συμμετοχή μου στη συναυλία τη θεωρώ τιμή μου κι εύχομαι να είμαι πάντα ικανός για να μπορώ να στηρίζω κάθε τέτοια πρωτοβουλία. Είναι μια καλή αφορμή για να μπλεχτούν τα συνθήματά μας με τα τραγούδια μας. Οι φωνές μας θα ακουστούν την Κυριακή, θα τα ξαναπούμε στο δρόμο!».


Ο Θοδωρής Καρέλλας
Ο Θοδωρής Καρέλλας

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ