Πέμπτη 23 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΣΥ
Η κυβέρνηση συνεχίζει τη φοροαφαίμαξη των αγροτών

Καλεί τους αγρότες να συσπειρωθούν στους συλλόγους τους και να αντιδράσουν

Από παλιότερη κινητοποίηση των αγροτών

Phasma

Από παλιότερη κινητοποίηση των αγροτών
Για εξοντωτική φορολόγηση της αγροτιάς από τη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία εφαρμόζει τις άδικες φορολογικές διατάξεις που ψήφισε η προηγούμενη συγκυβέρνηση, και για πολιτική εξαπάτηση των αγροτών και από τις δυο αυτές κυβερνήσεις, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ.

Επισημαίνει ότι οι αγρότες φορολογούνται για πρώτη φορά με συντελεστή 13% από το πρώτο ευρώ του καθαρού αγροτικού εισοδήματος, καλούνται να πληρώσουν φέτος ένα επιπλέον 55% στο φόρο ως προκαταβολή φόρου για το επόμενο έτος (σύνολο 20,15%), ενώ στο αγροτικό εισόδημα περιλαμβάνονται και φορολογούνται οι επιδοτήσεις και οι αποζημιώσεις. Δεν έχουν κανένα αφορολόγητο ποσό, ούτε έκπτωση φόρου και ισχύουν τα τεκμήρια διαβίωσης (κύρια κατοικία, ΙΧ αυτοκίνητο κλπ.) με τα οποία προσδιορίζεται φορολογητέο εισόδημα, ακόμη κι όταν έχουν ζημιές.

Η ΠΑΣΥ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση δήλωνε αντίθετος σε αυτά τα μέτρα της προηγούμενης κυβέρνησης και είχε υποσχεθεί, εκτός των άλλων, αφορολόγητο όριο 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ κλπ. Σήμερα ως κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη να τα εφαρμόσει, γιατί είναι έσοδα του προϋπολογισμού του 2015 που πρέπει να είναι ισοσκελισμένος και να έχει πρωτογενές πλεόνασμα για να πληρωθούν οι δανειστές και να ενισχυθούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι.

Καλούμε τους συνάδελφους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους να συσπειρωθούν και να αγωνιστούν μέσα από τις Ομοσπονδίες, τους Αγροτικούς Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα και να αντιπαλέψουν τη νέα φοροληστεία.

Διεκδικούμε: Εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας για οικογενειακό αφορολόγητο όριο στα 20.000 ευρώ, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί, καθώς και την κατάργηση των βιβλίων για τους αγρότες που έχουν τζίρο έως 40.000 ευρώ. Για το 2014, με τροποποίηση του νόμου, να καθοριστεί έκπτωση φόρου μέχρι 2.500 ευρώ (ποσό που αντιστοιχεί στις 20.000 ευρώ αφορολόγητο), από το συνολικό ποσό του φόρου που αναλογεί στον κάθε αγροτοκτηνοτρόφο. Να μη φορολογούνται οι ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ