Πέμπτη 23 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ολοκληρώνεται το ταξίδι των Μαθητικών Φεστιβάλ

ΤΡΙΚΑΛΑ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Συνεχίζεται και μετά το Πάσχα και μέχρι το τέλος του μήνα το ταξίδι των Μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα, με σύνθημα «ΕΕ vs νεολαία... Σκέψου έξω από τα όρια του συστήματος».

Την περασμένη Παρασκευή, έγινε Μαθητικό Φεστιβάλ στα Τρίκαλα, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου, με τη συμμετοχή πλήθους μαθητών από την πόλη αλλά και από χωριά του νομού. Πέρα από τις μουσικές, τα παιχνίδια, τις δραστηριότητες του παιδότοπου κ.ά., το ενδιαφέρον των μαθητών συγκέντρωσε η συζήτηση που έγινε για το σχολείο που έχουν ανάγκη. Ξεχωριστό τόνο, επίσης, έδωσε το αφιέρωμα των μαθητών στη μνήμη των 5 ΕΠΟΝιτών, που στις 18 Απρίλη συμπληρώθηκαν 71 χρόνια από τον απαγχονισμό τους, στο σημείο που γίνονταν οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Οι μαθητές ύψωσαν τις γροθιές τους συμβολικά διπλά στο άγαλμα των 5 ΕΠΟΝιτών που δεσπόζει στην πλατεία.

Μια μέρα μετά, έγινε Φεστιβάλ στην Καλαμαριά, όπου οι μαθητές συζήτησαν αλλά και συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για το σχολείο που έχουν ανάγκη. Τα χορευτικά είχαν την τιμητική τους, με επιδείξεις salsa και ανοιχτό μάθημα zumba από σχολή χορού της περιοχής, ενώ έγινε και επίδειξη judo από την ομάδα του Ηρακλή. Ακολούθησε παιχνίδι quiz με θέμα «10 και 1 ερωτήσεις για την ΕΕ», στο οποίο οι μαθητές κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως «από που βρίσκει τα λεφτά η ΕΕ και μας τα δίνει;», «μπορεί η ΕΕ να βελτιωθεί;», «θα είμαστε απομονωμένοι αν βγούμε απ' την ΕΕ;», ενώ τόσο τα ταμπλό στο χώρο όσο και η έκτακτη έκδοση του «Οδηγητή» που διακινούταν, συνέβαλλαν στον προβληματισμό των μαθητών για την ΕΕ.

ΚΙΛΚΙΣ
ΚΙΛΚΙΣ
Το περασμένο Σάββατο, Φεστιβάλ έγινε επίσης στο Κιλκίς. Μέσα από ερωτηματολόγια που διακινήθηκαν σε όλα τα σχολεία, συλλέχθηκαν γνώμες μαθητών για την ΕΕ, το σημερινό σχολείο, τα προβλήματα και τα ενδιαφέροντά τους και με βάση αυτές έγινε η συζήτηση στο Φεστιβάλ. Φυσικά δεν έλειψαν οι μουσικές, τα παιχνίδια, ενώ έγιναν και αγώνες πινγκ πονγκ.

Τα τελευταία Μαθητικά Φεστιβάλ που είναι προγραμματισμένα από σήμερα μέχρι και την Κυριακή είναι:

Σήμερα Πέμπτη στη Φλώρινα.

Αύριο Παρασκευή στα Γρεβενά.

Το Σάββατο 25 Απρίλη στα Μετέωρα Πολίχνης, στο Αμύνταιο και στη Λευκάδα.

Την Κυριακή 26 Απρίλη στην Καβάλα.


ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη Βόρεια Ελλάδα (2018-05-03 00:00:00.0)
Γιορτές αντίστασης και ελπίδας (2014-04-15 00:00:00.0)
Πλήθος όμορφων μαθητικών φεστιβάλ έγιναν το Σαββατοκύριακο (2014-04-08 00:00:00.0)
Η προετοιμασία των μαθητικών Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Θεσσαλία (2014-04-04 00:00:00.0)
Με μεγάλη επιτυχία σε όλη τη χώρα (2013-05-04 00:00:00.0)
Με τη ζωντάνια και τη δημιουργικότητα των μαθητών (2013-04-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org