Πέμπτη 23 Απρίλη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΚΝΕ
Ολα έτοιμα για τα εγκαίνια του Στεκιού Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Η πρόσοψη του κτιρίου που θα στεγάσει το Στέκι
Η πρόσοψη του κτιρίου που θα στεγάσει το Στέκι
Το Σάββατο, 25 Απρίλη, στις 18.30, το ΚΣ της ΚΝΕ εγκαινιάζει το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας (Τροίας 36, Βικτώρια). Στα εγκαίνια, χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ενώ θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Το Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ θα λειτουργεί σαν πολυχώρος - πολιτιστικό εργαστήρι. Αποτελεί μία νέα αφετηρία και, ταυτόχρονα, συνέχεια της πολύχρονης και πολύπλευρης παρέμβασης της Οργάνωσης. Η δημιουργία του Στεκιού έρχεται να απαντήσει σε ένα ερώτημα που έθεσε η ΚΝΕ στο πρόσφατο Συνέδριό της. Το πώς, δηλαδή, θα γίνει ακόμα πιο ικανή στην πολιτική - πολιτιστική παρέμβασή της, στην ανάπτυξη μιας πολύμορφης δραστηριότητας με συνέχεια, στην ανάδειξη του νέου προοδευτικού καλλιτεχνικού έργου, στη διάδοση του μαρξιστικού βιβλίου και της λογοτεχνίας, στην πρώτη επαφή με την κοσμοθεωρία, την ιδεολογία και την Ιστορία του Κόμματος, στη συνολική πολιτιστική - μορφωτική καλλιέργεια στις γραμμές της ΚΝΕ και ευρύτερα, συμβάλλοντας στην αντιπαράθεση με την αστική ιδεολογία και πολιτική και σε αυτά τα πεδία. Η ανάγκη για τη δημιουργία του Στεκιού προκύπτει και από την ίδια την πείρα που έχει αποκτήσει η Οργάνωση μέσα από τα Φεστιβάλ της, τις πολύμορφες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί, την ανάγκη για αναβάθμιση και του Φεστιβάλ, όσο και την ανάγκη απλώματος των δραστηριοτήτων του μέσα στη χρονιά.

Ζωντάνια και συντροφική εθελοντική προσφορά

Μια ξεχωριστή πτυχή είναι η εθελοντική προσφορά εκατοντάδων μελών και φίλων του Κόμματος και της ΚΝΕ, η συλλογική δουλειά και προσπάθεια, για να μπορέσει να διαμορφωθεί κατάλληλα ο χώρος και να διαμορφωθεί μια σύγχρονη υποδομή ικανή να καλύψει τις ανάγκες καλλιτεχνικών ομάδων από κάθε είδος τέχνης όπως και συνολικά τις ανάγκες της μορφωτικής δραστηριότητας που θα αναπτύσσεται στο Στέκι με διάφορες μορφές (μικρές εκδηλώσεις, αφιερώματα, βιβλιοπαρουσιάσεις, σεμινάρια κ.ο.κ). Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι ξένο για την ΚΝΕ, αφού κάθε χρόνο με ξεχωριστό μεράκι, προσφορά και ανιδιοτέλεια στήνεται και το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», μακριά από σπόνσορες και χορηγούς, αποκλειστικά από μέλη και φίλους της ΚΝΕ και με τη βοήθεια φυσικά του ΚΚΕ. Ο «Ριζοσπάστης» μίλησε με τον Γιώργο Μπούσιο, από την Τομεακή Οργάνωση Κατάρτισης Αττικής της ΚΝΕ, σχετικά με την προσφορά που είχε και η ΤΟ της Κατάρτισης στο στήσιμο του στεκιού, που σημείωσε τα εξής:

Αποψη από το εσωτερικό του χώρου
Αποψη από το εσωτερικό του χώρου
«Ολοι οι σύντροφοι από την ΤΟ της Κατάρτισης, μέσα από την καθημερινή σχεδόν παρουσία μας στο στέκι, καταλάβαμε πόσο σημαντικό είναι να έχει η Οργάνωσή μας ένα δικό της χώρο για να μπορούν τα μέλη, οι φίλοι της ΚΝΕ να "μορφώνονται" πολιτιστικά, να μπορούν να δημιουργούν. Κι αυτό, χωρίς να είναι ανάγκη - που δεν μπορούν κιόλας - να δίνουν "ένα σκασμό" λεφτά για να κάνουν πρόβες σε ένα στούντιο ή για να δουν μια παράσταση ή μια ταινία, που να αξίζει. Πρόκειται για ένα χώρο, όπου μέσα και από την τέχνη θα μας οδηγεί να μαθαίνουμε και να παίρνουμε δύναμη.

Τις εργασίες στο Στέκι τις ξεκινήσαμε από το περασμένο καλοκαίρι. Φτιάξαμε βάρδιες και βοηθούσαμε συντρόφους μας οικοδόμους και τεχνίτες από το Κόμμα, για να διαμορφώσουμε κατάλληλα το χώρο. Μέσα και από τη δουλειά αυτή στο Στέκι, νιώσαμε το κλίμα της ομαδικότητας και της συλλογικότητας, που υπάρχει στην ΚΝΕ».


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org