Παρασκευή 27 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
«Η πολιτεία να στηρίξει την ανάβαθμισή του»

Με υπόμνημά του προς τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, αναφέρεται στη ζωτική σημασία του σταδίου για την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού στην ευρύτερη περιοχή

Την οικονομική στήριξη, από μέρους της πολιτείας, του Παμπελοποννησιακού Σταδίου (Π.Σ.) προκειμένου αυτό να διαδραματίσει πρωτοποριακό, πρωταρχικό και καθοριστικό ρόλο στο δικαίωμα για άθληση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων επαναφέρει με υπόμνημά του προς τον γγ Αθλητισμού, Τζούλιο Συναδινό, ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης. Οπως διευκρινίζεται σ' αυτό, ο στρατηγικός σχεδιασμός που κατάρτισε η δημοτική αρχή μαζί με τους μαζικούς αθλητικούς φορείς της πόλης, για την ανάπτυξη και την επιστημονική στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού (σχολικός, σωματειακός, μαζικός λαϊκός), προϋποθέτει την ολοκληρωμένη λειτουργία του Σταδίου.

Μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής: «Οπως γνωρίζετε, το Π.Σ., που ήταν Ολυμπιακό ακίνητο, περιήλθε στο Δήμο Πατρέων μετά από προγραμματική σύμβαση του δήμου με τα Ολυμπιακά Ακίνητα με σκοπό τη διασφάλιση της βιωσιμότητάς του και στο πλαίσιο εθνικού στρατηγικού σχεδιασμού αξιοποίησης των Ολυμπιακών Υλικοτεχνικών Υποδομών προς όφελος του ελληνικού λαού. Το κράτος δεν τήρησε ποτέ τις συμβατικές και αυτονόητες υποχρεώσεις του προς το Δήμο Πατρέων και επιπλέον η συγκρότηση ιδιωτικού Φορέα Διαχείρισης του Π.Σ., ο οποίος υποτίθεται ότι σε βάθος τριών ετών με ανταποδοτική λειτουργία θα το είχε καταστήσει οικονομικά αυτάρκες και βιώσιμο, πέρα από το γεγονός ότι είναι αντιλαϊκή και ποτέ δεν αποδεχτήκαμε σαν "Λαϊκή Συσπείρωση", αποδείχτηκε και αντι-ρεαλιστική αφού δεν βρέθηκαν καν επενδυτές. Αποτέλεσμα αυτής της λανθασμένης πολιτικής ήταν η περιστασιακή και κακή λειτουργία του Π.Σ. μέχρι τώρα, χωρίς την ουσιαστική και επαρκή διοικητική και διαχειριστική εποπτεία του δήμου, η οποία με την παντελή έλλειψη συντήρησης, ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων του Π.Σ. οδήγησε στη συσσώρευση πολλών ζημιών και καταστροφών στο βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου, στις εξέδρες του κεντρικού σταδίου, στα ηλεκτρονικά συστήματα, στην ύδρευση, στην αποχέτευση, στην πυρασφάλεια κ.ο.κ.».

Επίσης, στο υπόμνημα παρουσιάζεται αναλυτικά το επιχειρησιακό σχέδιο που έχει καταρτιστεί μέσα απ' την πολύμηνη συνεργασία του Δήμου Πάτρας και των αθλητικών και επιστημονικών φορέων της πόλης και περιλαμβάνει την υλικοτεχνική και λειτουργική ανασυγκρότηση του Π.Σ. καθώς και τα ποσά που απαιτούνται προκειμένου να γίνουν πράξη τα έργα. Για τους βασικούς τομείς ο δήμος ζητάει το ποσό των 400.000 ευρώ ως έκτακτη οικονομική επιχορήγηση, 160 χιλιάδες ευρώ για τη δημιουργία του Κέντρου Επιστημονικής Στήριξης του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού (ΚΕΣΕΑ), στο οποίο θα δημιουργηθούν σύγχρονο Ιατρείο (απινιδωτής καρδιάς, απαραίτητος πάγιος ιατρικός εξοπλισμός), Φυσικοθεραπευτήριο, Εργομετρική Μονάδα, Γυμναστήριο κ.τ.λ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ