Σάββατο 21 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Δυτική Ελλάδα

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στα Χανιά
Στιγμιότυπο από την εκδήλωση στα Χανιά
Πλατύ άνοιγμα πραγματοποίησαν οι Κομματικές Οργανώσεις μπροστά στις συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν χτες σε Πάτρα (με ομιλητή τον Δ. Τζαβάρα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ) και Αμαλιάδα. Σε χώρους δουλειάς, γειτονιές, σχολές, και άλλους χώρους νεολαίας έφτασε το κάλεσμα του ΚΚΕ για πάλη για την ανάκτηση των απωλειών του λαού, ενάντια στη νέα συμφωνία κυβέρνησης και ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ, ενάντια στον ευρωμονόδρομο, στα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Ιδιαίτερα με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», οι Κομματικές Οργανώσεις απευθύνθηκαν πλατιά σε γειτονιές και χωριά. Αλλά και όλες τις προηγούμενες μέρες, πραγματοποιήθηκαν πολλές περιοδείες, ομιλίες αλλά και συσκέψεις που καλούσαν σε μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις - εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη άμεσης οργάνωσης της πάλης, να μην υπάρχει καμιά αναμονή απέναντι στις εξελίξεις. Θετική ήταν η ανταπόκριση στο κάλεσμα του ΚΚΕ. Εκφράστηκε προβληματισμός και ανησυχία από εργαζόμενους, λαϊκά στρώματα, νέους και ανέργους, πολλοί από τους οποίους μάλιστα είχαν στηρίξει τις ελπίδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.

Θα συνεχιστούν, όπως και το προηγούμενο διάστημα, πολύμορφες πρωτοβουλίες από τις ΚΟ για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα, βάζοντας στο επίκεντρο την ανάκτηση των απωλειών, την προβολή του άλλου δρόμου ανάπτυξης με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής και κεντρικό σχεδιασμό, ως της μόνης ρεαλιστικής λύσης για την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών.

Πελοπόννησος

Από τη συγκέντρωση στην Καλαμάτα
Από τη συγκέντρωση στην Καλαμάτα
Μαχητική συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19/3 στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα με κεντρικό αίτημα την απόρριψη της νέας συμφωνίας κυβέρνησης - ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ και ζητώντας άμεση κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων και ανάκτηση των απωλειών. Ομιλητής ήταν ο Κ. Μπάτσικας, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Μετά τη συγκέντρωση, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας όπου ακούστηκαν τα συνθήματα «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Εξω απ' της Ευρώπης τη λυκοσυμμαχία, οργάνωση και αγώνας για άλλη εξουσία», «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά».

Την ερχόμενη βδομάδα, εξάλλου, την Τρίτη 31 Μάρτη, οι Κομματικές Οργανώσεις Λακωνίας του ΚΚΕ και οι αντίστοιχες της ΚΝΕ καλούν το λαό της Λακωνίας σε συγκέντρωση - συζήτηση με θέμα: «Πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ», στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Σπάρτης. Θα μιλήσει ο Κώστας Μπάτσικας.

Δυτική Μακεδονία

Εκδήλωση, με θέμα «Ο χαρακτήρας της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η αποτίμηση της νέας συμφωνίας με το Γιούρογκρουπ κι από την άλλη η οργάνωση της πάλης του εργατικού - λαϊκού κινήματος», πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο Αργος Ορεστικό στην Καστοριά, με ομιλητή τον Γιάννη Βήττα, Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Μεταξύ άλλων, ο Γ. Βήττας ανέφερε πως η καινούργια κυβέρνηση, παρά την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε προεκλογικά και συνεχίζει να καταβάλλει και μετεκλογικά, με βερμπαλισμούς και λεονταρισμούς, να πείσει το λαό ότι τα μνημόνια τελείωσαν και έχουμε ανακτήσει την εθνική μας αξιοπρέπεια, ο λαός μπορεί να καταλάβει ότι αυτό που ζει είναι μια συνέχιση των μνημονίων. Το σηματοδοτεί η συμφωνία του Γιούρογκρουπ στις 20/2, επιβεβαιώνεται και από τα πρώτα νομοσχέδια που κατέθεσε τα οποία αποκαλύπτουν ότι ακόμη και όσα υποσχέθηκε προεκλογικά είναι υπό την αίρεση της έγκρισης των «εταίρων» της.

Επίσης, σημείωσε πως οι εργαζόμενοι πρέπει να ανησυχούν και για τις θέσεις και για τη στάση της κυβέρνησης στα ζητήματα της λεγόμενης εξωτερικής πολιτικής. Οπως είπε, γίνεται ήδη ότι «η χώρα μας εμπλέκεται βαθύτερα στους ανταγωνισμούς και της περιοχής και τους γενικότερους. Και η έκβαση αυτών των ανταγωνισμών δεν έχει να φέρει θετικά ούτε για τους λαούς της Ελλάδας ούτε για τους λαούς της γύρω περιοχής».

Ολοκληρώνοντας τόνισε: «Ηδη μέσα σε ένα μήνα, ακόμη και σε όσους έτρεφαν αυταπάτες για το χαρακτήρα της κυβέρνησης, έδωσε το στίγμα της σε όλα τα επίπεδα και αυτό το στίγμα είναι αντιλαϊκό. Επομένως πρέπει οι κομμουνιστές να δράσουν στην κατεύθυνση να οργανωθεί η πάλη του λαού, να αποκρουστούν παλιά και νέα μέτρα, να διεκδικηθεί, η ανάκτηση των απωλειών της τελευταίας 6ετίας και παραπέρα να διεκδικηθεί η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων».

Εκδήλωση με το ίδιο θέμα πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ και στα Γρεβενά, με ομιλητή τον Κώστα Σταμπολίδη, στέλεχος του ΚΚΕ.

Κρήτη

Σε συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στα Χανιά και το Ρέθυμνο μίλησε τη βδομάδα που μας πέρασε ο Μανώλης Συντυχάκης, μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Σημείωσε ότι μάταια ο λαός περιμένει «καλά νέα» από τις Βρυξέλλες ή την Ουάσιγκτον, από τα αντιλαϊκά παζάρια μεταξύ της εκάστοτε κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

«Αυτό που τρέμουν η αστική τάξη, το κεφάλαιο και οι θεσμοί», τόνισε, «είναι ο λαός να ακυρώσει την αναμονή του απέναντι στην κυβέρνηση, υπογράμμισε. Το ΚΚΕ θα τιμήσει τις προσδοκίες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, των ανέργων, των συνταξιούχων, της νεολαίας και των γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Θα αποτελεί σημαντικό συστατικό μέρος μιας δυναμικής εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης. Ας δυναμώσουμε το ΚΚΕ παντού. Η πραγματική ελπίδα είναι στους ταξικούς αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ