Σάββατο 21 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Εφαρμόστε το μνημόνιο να τελειώνουμε»

Πίεση ασκεί στην κυβέρνηση η ηγεσία της ΝΔ ώστε να εφαρμόσει, δίχως καμία καθυστέρηση, το δικό της μείγμα διαχείρισης, αποδεχόμενη και τον έλεγχο από τους πιστωτές, προκειμένου να αποφευχθεί η ασφυξία στην εγχώρια καπιταλιστική οικονομία.

Μετά τα τεκταινόμενα στο «δείπνο των 8», με πρωτοβουλία του Αλ. Τσίπρα, προχτές βράδυ στις Βρυξέλλες, ο Αντ. Σαμαράς δήλωσε χτες: «Ξεκάθαρη προϋπόθεση για να σωθεί η Ελλάδα από την ασφυξία, είναι ο κ. Τσίπρας να περάσει τις εξετάσεις των νέων μέτρων. Βαθμολογητές του θα είναι η τρόικα στην Αθήνα και το Eurogroup στις Βρυξέλλες, την ώρα που ο χρόνος και τα χρήματα τελειώνουν. Οπως τελειώνουν και τα ψέματα που ακούγαμε μέχρι τώρα».

Αλλωστε, στη ΝΔ επιμένουν πως ό,τι συμφώνησε μέχρι στιγμής η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στις Βρυξέλλες είναι ...μνημόνιο. Δήλωσε, ενδεικτικά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης χτες στο «Βήμα fm»: «Η συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου είναι αγνό μνημόνιο». Εκφράζοντας δε τη γραμμή Σαμαρά, δεσμεύτηκε δημόσια: «Εάν ο Τσίπρας αποφασίσει σοβαρά στη ζωή του να εφαρμόσει το μνημόνιο και να τελειώνουμε, τότε εγώ δεν έχω πρόβλημα να τον χειροκροτήσω και δημοσίως».

Να μη γίνει παρεξήγηση

Εκτίμησε, εξάλλου, ότι «ο κ. Τσίπρας, επειδή έχει μείνει η οικονομία δύο μήνες στο ψυγείο, έχει αυξήσει την τρύπα και άρα θα πρέπει να πάρει μεγαλύτερα μέτρα. Τα μέτρα που θα πάρει ο κ. Τσίπρας θα είναι το mail Χαρδούβελη επί τρία. Το mail Χαρδούβελη θα το βλέπετε μετά από λίγο καιρό και θα κλαίτε με νοσταλγία! Αφού ο κ. Τσίπρας είναι στη Βουλή και μας έριξε, αφού μας πολεμούσε δύο χρόνια και δεν ψήφισε ένα άρθρο ενός νόμου του Σαμαρά, αφού μας κατηγορούσε για δοσίλογους και νεο-μερκελιστές και προσκυνημένους και αφού μας έλεγε ότι θα έρθει να καταργήσει με ένα νόμο και με ένα άρθρο το μνημόνιο, έρχεται μετά από δύο μήνες και εφαρμόζει το αγνό παρθένο μνημόνιο και έρχεται να πάρει τα διπλάσια μέτρα από εμάς».

Να καταγραφεί πάντως και η εξής αποστροφή του: «Να συγκυβερνήσω με τον Τσίπρα, εγώ προσωπικά, το αποκλείω, το ξεκαθαρίζω για να μη γίνει παρεξήγηση, εγώ αποκλείεται. Ο καθένας έχει τα δικά του όρια, εγώ το ξεκαθαρίζω».

Οπερ σημαίνει ότι σε κέντρα και παράκεντρα του συστήματος συζητιούνται ήδη σενάρια περί σχηματισμού άλλης σύνθεσης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή, με συμμετοχή και άλλων δυνάμεων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή πολιτική, κοινοβουλευτική συναίνεση στην παραπέρα εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής του ευρωμονόδρομου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ