Παρασκευή 20 Μάρτη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Απόλυση συνδικαλιστή στα ΚΤΕΛ

Την παράνομη και καταχρηστική απόλυση του προέδρου του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Μεταφοράς Αρκαδίας και μέλους της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδος καταγγέλλει η Γραμματεία Αρκαδίας του ΠΑΜΕ.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Οι ιδιοκτήτες λεωφορείων σε όλα τα ΚΤΕΛ της χώρας έχουν ξεκινήσει σειρά απολύσεων με αφορμή το Προεδρικό Διάταγμα 94/2014 που τους δίνει αυτή τη δυνατότητα. Είχαμε προειδοποιήσει, όταν τον περασμένο Αύγουστο ξεκίνησαν οι απολύσεις στα ΚΤΕΛ Μεσσηνίας, ότι θα έρχονταν και στην Αρκαδία. Τώρα ξεπεράστηκε όμως κάθε όριο με την απόλυση του προέδρου του σωματείου. Παρά την αλλαγή της κυβέρνησης, τα προβλήματα των εργαζομένων είναι εδώ, καθώς είναι εδώ όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει στα χέρια της η εργοδοσία και το είχαν ψηφίσει οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και οι συγκυβερνήσεις τους και τώρα δεν το καταργεί η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Φτάσαμε σε σημείο να απολύεται πρόεδρος σωματείου με κυβέρνηση "αριστεράς"! Οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να δείξουν καμία αναμονή και καμία επανάπαυση. Οργάνωση παντού για να διεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε».

Η Γραμματεία απαιτεί, μεταξύ άλλων: Αμεση ανάκληση της απόλυσης, να σταματήσουν οι απολύσεις των οδηγών των ΚΤΕΛ, να καταργηθεί το Προεδρικό Διάταγμα 94/2014 κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ