Παρασκευή 27 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών

Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο στο φόντο της όξυνσης των ανταγωνισμών των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας στο Αιγαίο και ευρύτερα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ, χτες σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών «F-16» εισήλθε στις 11.02 στο FIR Αθηνών μεταξύ Λέσβου και Χίου. Ο σχηματισμός, αφού διασπάστηκε σε 4 και 2 αεροσκάφη αντίστοιχα, πραγματοποίησε υπερπτήσεις ως ακολούθως:

-- Στις 11.26 υπέρπτηση 4 αεροσκαφών άνωθεν της νήσου Μακρονήσι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 5.000 πόδια και στις 11.27 άνωθεν της νήσου Ανθρωποφάγοι, στα 5.000 πόδια.

-- Στις 11.28 υπέρπτηση 2 αεροσκαφών άνωθεν της νήσου Μακρονήσι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων, στα 11.000 πόδια και στις 11.31 άνωθεν της νήσου Αγαθονήσι, στα 11.000 πόδια.

Από τον παραπάνω σχηματισμό, τα 4 αεροσκάφη εξήλθαν του FIR Αθηνών στις 11.30 και τα 2 αεροσκάφη στις 11.32 αντίστοιχα, νοτίως της Σάμου. Οπως σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ, το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκε και αναγνωρίσθηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική.

Θυμίζουμε, την προηγούμενη βδομάδα, είχαμε την προκλητική πτήση του ίδιου του αρχηγού της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, σε σχηματισμό έξι τουρκικών μαχητικών (τα δύο οπλισμένα) στον κάθετο άξονα καταμεσής του Αιγαίου, από βορρά προς νότο, σε ευθεία αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας από τη σύμμαχο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ Τουρκία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ