Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Παρεμβάσεις για ανέργους και απλήρωτους

Κινητοποίηση σήμερα το πρωί της Γραμματείας Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ

Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη
Από τη χτεσινή διαμαρτυρία στη Θεσσαλονίκη
Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας, στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), πραγματοποίησαν χτες το πρωί οι Επιτροπές Ανέργων Κέντρου, Ε' Διαμερίσματος, Τούμπας και Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Απαίτησαν και πέτυχαν τη διαγραφή προστίμων που έχουν επιβληθεί σε ανέργους επειδή δεν έκοψαν εισιτήριο για τη μετακίνησή τους με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

Επίσης διεκδίκησαν δωρεάν μετακίνηση για όλους τους ανέργους, δωρεάν μετακίνηση για μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους για τις ώρες μετακίνησης προς τη δουλειά τους, μείωση τιμής εισιτηρίου για όλους τους υπόλοιπους, συχνότερα δρομολόγια των λεωφορείων, καλύτερη συγκοινωνιακή κάλυψη των γειτονιών της Θεσσαλονίκης, εκσυγχρονισμό του απαρχαιωμένου στόλου των λεωφορείων.

Ανάλογη συγκέντρωση διοργανώνει σήμερα Πέμπτη, στις 11 π.μ. στο υπουργείο Μεταφορών (Λ. Μεσογείων), η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ, μαζί με Επιτροπές Ανέργων και σωματεία.

Επίσης:

  • Παράσταση στον ΟΑΕΔ για τη διεκδίκηση του έκτακτου βοηθήματος των 1.000 ευρώ στους 600 πρώην εργαζόμενους της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Λάρισα», για το οποίο είχε δεσμευτεί η προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά δεν το υλοποίησε, οργάνωσαν την Τρίτη 25/2 η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, μαζί με τους εργαζόμενους στην τοπική αλυσίδα.
  • Συγκέντρωση στο δημαρχείο της Πρέβεζας διοργάνωσε χτες η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές, που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από την περασμένη Πέμπτη, καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 10 μήνες. Συμπαράσταση στον αγώνα τους εκφράζουν επίσης τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Οδηγών, Συνταξιούχων ΙΚΑ και ο Σύλλογος Γυναικών και καλούσαν στη χτεσινή κινητοποίηση.
  • Παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας οργανώνει σήμερα, Πέμπτη, στις 10 π.μ., το Σωματείο Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδιωτικού Δικαίου και ΝΠΙΔ Νομού Αχαΐας. Το σωματείο καταγγέλλει τη συνεχή καθυστέρηση της καταβολής των χρωστούμενων δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ιδρύματος «Κιβωτός αγάπης» και διεκδικεί άμεση λύση στο πρόβλημα.
  • Την απληρωσιά των εργαζομένων στα έργα της αρχαιολογίας και την κοροϊδία που εισπράττουν αντί για τα δεδουλευμένα τους, καταγγέλλει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο. Οπως εξηγεί, οι εργαζόμενοι στο έργο που πραγματοποιείται στην Πηγή είναι απλήρωτοι για τρεις σχεδόν μήνες. Παρά τις διαβεβαιώσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου πως τα αιτήματα των απλήρωτων εργαζομένων θα ικανοποιηθούν, τίποτα δεν έχει γίνει.

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org