Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Αφήνουν στον αέρα και τους μηλοπαραγωγούς

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί του Δήμου Αγιάς καλούν όλους τους μηλοπαραγωγούς σε σύσκεψη αύριο Παρασκευή 27/2, στις 7 μ.μ. στην ταβέρνα «ΧΑΤΖΑΚΟΣ» στην Αγιά, για να ενημερωθούν από την αντιπροσωπεία που συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Β. Αποστόλου, για τα προβλήματα που προκύπτουν από το εμπάργκο στη Ρωσία.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, οι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί Αγιάς και ο Δήμος Αγιάς. Απαίτησαν από την κυβέρνηση αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος από το εμπάργκο, καθώς η ρώσικη αγορά απορροφά μεγάλες ποσότητες μήλου, ιδιαίτερα του πράσινου, καθώς και να διαχωρίσει η ελληνική κυβέρνηση τη θέση της από το εμπάργκο.

Η αντιπροσωπεία των παραγωγών ενημερώνει ότι ο Β. Αποστόλου, ως προς το θέμα διαχωρισμού της ελληνικής κυβέρνησης από το εμπάργκο, «παραδέχτηκε ότι αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο έως απίθανο να γίνει, λόγω των δεσμεύσεων που έχει η χώρα μας ως μέλος της ΕΕ. Δήλωσε ότι θα δημιουργηθεί φάκελος για τα μήλα ο οποίος θα σταλεί προς έγκριση στην ΕΕ και θα επιχειρήσει το υπουργείο να αξιοποιήσει αδιάθετες ποσότητες μήλων στην κοινωνική απόσυρση, όπως την ονόμασε, χωρίς να γνωστοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα και η τιμή που θα λάβουν οι παραγωγοί».

Για το θέμα της αναπλήρωσης του χαμένου εισοδήματος δήλωσε ότι «η κυβέρνηση θα κάνει προσπάθειες χωρίς όμως να είναι σε θέση να εγγυηθεί αν θα υπάρξει και σε τι ύψος αναπλήρωση του εισοδήματος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ