Πέμπτη 26 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Σύσκεψη για τα ζητήματα της Υγείας στη Δυτική Αττική

Οργανώνεται από Λαϊκές Επιτροπές και θα γίνει το Σάββατο στις 6 μ.μ. στο Συνδικάτο Οικοδόμων Περιστερίου

Σε σύσκεψη με θέμα την Υγεία και τα οξυμένα προβλήματα που υπάρχουν στις εργατικές - λαϊκές συνοικίες της Δυτικής Αθήνας, καλούν μια σειρά Λαϊκές Επιτροπές τα σωματεία, τους συλλόγους και τους φορείς της περιοχής. Η σύσκεψη θα γίνει το Σάββατο 28 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων Περιστερίου (Θεοφράστου και Σαράντα Εκκλησιών 20), με πρωτοβουλία των Λαϊκών Επιτροπών Περιστερίου, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου, Ιλίου, Πετρούπολης, Μενιδίου, Φυλής και Αγίων Αναργύρων - Καματερού.

«Δεν πάει άλλο! Να οργανώσουμε τώρα την πάλη μας ενάντια στη διάλυση της δημόσιας υγείας και να διεκδικήσουμε τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και στα ζητήματα της υγείας, πρόνοιας και ασφάλισης», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι Λαϊκές Επιτροπές. Συνοψίζοντας την κατάσταση που επικρατεί στη Δυτική Αττική, οι Λαϊκές Επιτροπές υπενθυμίζουν ότι:

  • Κλείσανε νοσοκομεία, όπως το Λοιμωδών.
  • Μεθοδεύεται η υποβάθμιση και το κλείσιμο του ΨΝΑ.
  • Το Αττικό έχει υπερκορεστεί και αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες.
  • Καταργήθηκαν τα ιατρεία του ΙΚΑ, τα ΠΕΔΥ λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό, ενώ τα Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν.
  • Δημόσια εργαστήρια για εξετάσεις έπαψαν να υπάρχουν.
  • Τα ΑμΕΑ και οι οικογένειές τους ρίχνονται πρώτοι στον «Καιάδα», χωρίς πρόνοια και επιδόματα, με τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας να έχουν πλέον το προσωνύμιο «σφαγεία» .
  • Το Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων και το Κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα», που αποτελούν βασικά προνοιακά ιδρύματα, υπολειτουργούν.

Καλούν σε μαζικό και συντονισμένο αγώνα και υπογραμμίζουν: «Δε θα ζήσουμε με τα ψίχουλα, ούτε με τις ελεημοσύνες των ΜΚΟ και των προγραμμάτων. Στον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών, αλλά και για τη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, είναι προτεραιότητα η υπεράσπιση της υγείας του λαού. Εχουμε ευθύνη σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σχολείο, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας, μονάδα του ΙΚΑ - ΠΕΔΥ, προνοιακό ίδρυμα, να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Να μην περάσει η λογική της αναμονής, των αυταπατών και ψεύτικων υποσχέσεων. Αυτά που μας υπόσχονται είναι "παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του"».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ