Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Ερώτηση του ΚΚΕ για το «Μετρό Θεσσαλονίκης»

Να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εργασίες στο «Μετρό Θεσσαλονίκης» και να ανακληθούν οι απολύσεις, ζητάνε οι βουλευτές του ΚΚΕ Σάκης Βαρδαλής και Ελένη Γερασιμίδου, με Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζουμε ότι τον «ασκό του Αιόλου» άνοιξε η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, που δικαιώνει την Ανάδοχο Κοινοπραξία κατασκευής του Μετρό, κρίνοντας ότι έχει το δικαίωμα να εγκαταλείψει αμέσως το έργο, χωρίς να εκπέσουν οι εγγυητικές. Σαν αποτέλεσμα, οι εργασίες έχουν σταματήσει ξανά. Ταυτόχρονα, η Κοινοπραξία ήδη έκανε αίτηση διάλυσης της σύμβασης, η ΑΕΓΕΚ αποχώρησε από το κατασκευαστικό κομμάτι του Μετρό, ενώ απολύθηκαν πενήντα και κλήθηκαν να συναινέσουν στην απόλυσή τους οι εκατοντάδες εναπομείναντες εργαζόμενοι.

Η ολιγοήμερη παράταση που δόθηκε για τις ομαδικές απολύσεις εκπνέει στις 20 Φλεβάρη, ενώ η «επιτροπή διαβούλευσης» διαπιστώνει την πρόθεση της Κοινοπραξίας να συνεχίσει την εκδίωξη του προσωπικού. Προβλήματα από τις καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση του έργου αντιμετωπίζουν και πολλές μικρές επιχειρήσεις που έτυχε να βρεθούν στο δρόμο του Μετρό και αναγκάζονται πλέον να βάλουν λουκέτο.

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ απαιτούν: Να υπάρξει η άμεση επανεκκίνηση και η απρόσκοπτη πλέον συνέχιση των εργασιών στο Μετρό, σε κάθε τμήμα του έργου (ΤΒΜ, αρχαιολογικές ανασκαφές, τεχνικές εργασίες). Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις, να γίνει ανάκληση των απολύσεων και διασφαλιστεί η εργασία, με πλήρη δικαιώματα, για όλους τους εργαζομένους.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org