Σάββατο 14 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Για τις μετεκλογικές συσκέψεις στο Βόλο

Θετικό στοιχείο η οργανωμένη συζήτηση με τον κόσμο που βρεθήκαμε και μπροστά στις εκλογές

Το διάστημα μετά τις εκλογές, η Τομεακή Οργάνωση Βόλου του ΚΚΕ έχει προχωρήσει στη διοργάνωση συσκέψεων για τη συζήτηση του αποτελέσματος, με βάση την Ανακοίνωση της ΚΕ του Κόμματος. Οι συσκέψεις αυτές συνεχίζονται, ενώ μέχρι στιγμής έχουν πάρει μέρος δεκάδες οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ, με τους περισσότερους από τους οποίους είχαμε ξαναμιλήσει λίγες εβδομάδες πιο πριν, μπροστά στην κάλπη. Είναι εξαιρετικά θετικό το στοιχείο ότι έρχονται για δεύτερη φορά σε τέτοια επαφή με το Κόμμα μέσα σε αυτό το διάστημα αρκετοί άνθρωποι που δεν είχαμε τέτοιου είδους σχέσεις το προηγούμενο καιρό, ιδίως νέοι σε ηλικία, εργαζόμενοι, κάποιοι από τους οποίους ψήφισαν το Κόμμα για πρώτη φορά. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην πρόσφατη εκδήλωση για την κοπή πίτας που πραγματοποιήσαμε, σχεδόν το 1/4 των συμμετεχόντων ήταν τέτοιες νέες γνωριμίες.

Στις συσκέψεις αυτές είναι διάχυτη η θετική εκτίμηση για το αποτέλεσμα υπέρ του Κόμματος, χωρίς φυσικά να παραγνωρίζεται ο αρνητικός συσχετισμός που παραμένει. Ιδίως μεγαλύτεροι σε ηλικία οπαδοί, θυμήθηκαν τις αντίστοιχες συνθήκες το 1981 με την άνοδο του ΠΑΣΟΚ και τόνιζαν ότι έχει μεγαλύτερη αξία αυτή η άνοδος του Κόμματος με βάση τη σημερινή κατάσταση. Επίσης, αρκετοί οπαδοί, που μάλιστα δίνουν τη μάχη μαζί μας στο κίνημα, ανέδειξαν την πλευρά της αρνητικής κατάστασης στα σωματεία και στους αγώνες, τονίζοντας με τη σειρά τους την αξία του αποτελέσματος.

Ως προς τους πιο νέους σε ηλικία φίλους του Κόμματος, φάνηκε ότι λείπει η πείρα, κυρίως από την προηγούμενη πορεία του ΠΑΣΟΚ, για να μπορέσουν να αντιληφθούν καλύτερα την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, τα παιχνίδια του με τα συνθήματα, την προσπάθειά του να παρουσιάσει αριστερό προφίλ (π.χ., επίσκεψη στην Καισαριανή κτλ.). Οι ίδιοι μετέφεραν ότι υπάρχει σημαντικό τμήμα, ιδίως νεολαίας, που έχει τελείως επιφανειακά κριτήρια σε σχέση με την πολιτική τοποθέτηση και μεγαλοποιεί κινήσεις εντυπωσιασμού που κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να βλέπει την ουσία, το περιεχόμενο της πολιτικής που διαπραγματεύεται. Επίσης, μετέφεραν ότι σε βασικά θέματα, όπως για τα 751 ευρώ, τον ΕΝΦΙΑ, την τράπεζα θεμάτων, την «αξιολόγηση», είναι γενικευμένη η φιλοκυβερνητική προπαγάνδα που ρίχνει στάχτη στα μάτια και χρειάζεται αντιμετώπιση. Οπως είπαν, οι ίδιοι τα ακούνε από το Κόμμα και μπορούν και τα λένε στον περίγυρό τους, ενώ καταλαβαίνουν ότι πρέπει να γίνουν πιο αποτελεσματικοί. Είναι ζήτημα που αφορά εμάς, πρώτα και κύρια και το πώς οργανώνουμε και τους δίνουμε τη βοήθεια που ζητάνε.

Αρκετοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για αυξημένες απαιτήσεις από το Κόμμα στα ζητήματα της ενημέρωσης και της αντιπαράθεσης απέναντι στο προπαγανδιστικό μηχανισμό που έχει στηθεί γύρω από τη νέα κυβέρνηση. Είναι ένα ζήτημα που βλέπουν και οι ΚΟΒ, παίρνοντας μέτρα κυρίως για την οργάνωση της κυκλοφορίας του «Ριζοσπάστη». Ηδη μια ΚΟΒ, μετά από συζήτηση, χρέωση και καταμερισμό, έβαλε άμεσο στόχο σχεδόν το διπλασιασμό της διακίνησης του κυριακάτικου φύλλου (από 35 στα 65 φύλλα).

Βρισκόμαστε, βέβαια, ακόμα αρκετά πίσω στο να συζητήσουμε καταρχήν με εκείνους που συζητήσαμε οργανωμένα μέσω συσκέψεων στην προεκλογική περίοδο (περίπου το 1/3), με δική μας ευθύνη. Υπάρχουν αρκετοί, ακόμα και κοντινοί μας οπαδοί, που δεν έχουν πάρει μέρος σε μια πιο οργανωμένη συζήτηση για το αποτέλεσμα και το έχουν ζητήσει. Μάλιστα, κάποιοι που μπήκαν στη μάχη μαζί μας -όπως και όσο μπορούσαν- πολύ σωστά θεωρούν υποχρέωση του Κόμματος το να τους ακούσει, μας το λένε φυσικά ευγενικά, με εκτίμηση προς το Κόμμα και πρέπει να το πάρουμε πολύ σοβαρά υπόψη.


Βασίλης ΜΕΤΑΞΑΣ
Γραμματέας ΤΕ Βόλου του ΚΚΕ


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ