Παρασκευή 13 Φλεβάρη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Ζητά συμφωνία για να διασφαλιστεί ο ευρωμονόδρομος

Να επιταχυνθούν τα παζάρια με τους πιστωτές για τη νέα αντιλαϊκή συμφωνία ζητά (και) το Ποτάμι, επιδιώκοντας ταυτόχρονα (όπως και το ΠΑΣΟΚ) να διαδραματίσει κάποιο ρόλο σε όλο αυτό το αλισβερίσι, στο πλευρό της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του για τα αποτελέσματα του προχτεσινού Eurogroup, χαρακτηρίζει «καθήκον της ελληνικής κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει πώς έχουν τα πράγματα». Επιπλέον, «επαναλαμβάνει την πρότασή του για ειλικρινή ενημέρωση και συζήτηση των πολιτικών αρχηγών των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων και καλούμε τον κ. Τσίπρα να πάρει την σχετική πρωτοβουλία. Η θέση της χώρας μας στις διαπραγματεύσεις θα ενισχυθεί από μια τέτοια κίνηση» προσθέτει, επιδιώκοντας να αναδείξει τη χρησιμότητά του στα ντόπια μονοπώλια.

Επιπλέον, τονίζει στην κυβέρνηση ότι «δεν θα πρέπει να την απασχολεί "πώς θα βαφτίσουμε τη συμφωνία" ή "τι λέξεις θα χρησιμοποιήσουμε στα ανακοινωθέντα για να είναι όλοι ευχαριστημένοι". Αυτές είναι οι ανησυχίες των κομματικών στρατών. Η κοινωνία ενδιαφέρεται για την ουσία. Η Ελλάδα να μείνει στο κέντρο της Ευρώπης χωρίς λιτότητα, αλλά και χωρίς βήματα στο κενό», καταλήγει, εκφράζοντας την πρεμούρα της αστικής τάξης να κλείσει η συμφωνία.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org